Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 146

 • 1 mei 2020

  Reactie MBO Raad op NOS-onderzoek: vertrouwen in herstel aanbod stages

  Tijdens de coronacrisis kunnen verreweg de meeste mbo-studenten door met hun stage, al dan niet in aangepaste vorm. Ook geven scholen aan de studievertraging voor de meeste studenten met maatwerk binnen de perken te kunnen houden. Deze conclusies trekt de MBO Raad uit de uitvraag die de NOS deed in samenwerking met de brancheorganisatie bij de mbo-scholen in de G32 over de effecten van de coronacrisis op stages.

  Lees meer
 • Gezonde schoolkantine
  23 april 2020

  Astrum College heeft een zilveren Schoolkantine Schaal

  Het Astrum college heeft onlangs een zilveren Schoolkantine Schaal 2019 – 2020 van het Voedingscentrum verdiend. De Schaal is de bekroning op het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine.

  Lees meer
 • 14 april 2020

  Neem online een kijkje bij Dulon College

  Een nieuwe school uitkiezen is nog lastiger nu je ineens geen open dagen meer kunt bezoeken. Hoe moet je dan een keuze maken? Als ouder wil je het beste voor je kind. Jouw puber wil dat dit de tofste school is, met de leukste leraren, vakken en roosters. Het Dulon College heeft hier iets op bedacht; een online open dag! Op dinsdag 21 april kun je om 15.00 uur verschillende presentaties van vakdocenten volgen en via een handige chatfunctie kun je direct je vragen stellen.

  Lees meer
 • 14 april 2020

  Technova College organiseert een online open dag

  Een nieuwe school uitkiezen is nog lastiger nu je ineens geen open dagen meer kunt bezoeken. Hoe moet je dan een keuze maken? Als ouder wil je het beste voor je kind. Jouw puber wil dat dit de tofste school is, met de leukste leraren, vakken en roosters. Het Technova College heeft hier iets op bedacht; een online open dag! Op donderdag 21 april kun je om 15.00 verschillende presentaties van vakdocenten volgen en via een handige chatfunctie kun je direct je vragen stellen.

  Lees meer
 • 13 april 2020

  Handig virtueel je nieuwe school verkennen

  Een nieuwe school uitkiezen is nu nog lastiger. Je kunt ineens geen open dagen meer bezoeken. Hoe moet je dan een keuze maken? Als ouder wil je het beste voor je kind. Jouw puber wil dat dit de tofste school is, met de leukste leraren, vakken en roosters. Daar heeft het Astrum College iets op bedacht; een virtuele open dag! Op donderdag 16 april om 15.00 kun je vragen stellen en verschillende presentaties van vakdocenten volgen.

  Lees meer
 • Extra handen voor de zorg
  8 april 2020

  Extra handen voor de zorg

  Het coronavirus vraagt veel van alle medewerkers en vrijwilligers in Zorg en Welzijn. Op sociale media zijn mooie initiatieven ontstaan waarbij (oud-)zorgmedewerkers, studenten, gepensioneerden en docenten opgeroepen worden zich aan te melden als ze een steentje bij willen dragen aan het bestrijden van het coronavirus. Ook jij kunt helpen!

  Lees meer