Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 99

 • 15 juli 2019

  Instemming met wetsvoorstel doorlopende leerroutes vmbo-mbo

  De ministerraad heeft ingestemd om doorlopende leerroutes vmbo-mbo in te richten. Dit zal het voor vmbo-leerlingen makkelijker maken om door te stromen naar het mbo.

  Lees meer
 • Technova College doet mee met landelijk mbo finale SLIMCirculair
  19 juni 2019

  Technova College doet mee met landelijk mbo finale SLIMCirculair

  Het studententeam Moveable Student van de Bouwkunde opleiding van het Technova College heeft een aantal maanden fulltime gewerkt aan de challenge SLIMCirculair. De Meeuw uit Oirschot gaf de opdracht om 100 (tijdelijke) studentenwoningen te ontwerpen voor Idealis in Wageningen. De uitgangspunten van dit project zijn gebaseerd op de klimaatdoelen die het kabinet heeft bepaald.

  Lees meer
 • Diane van Moerkerk - Zij-instromers met afstand tot de arbeidsmarkt
  17 juni 2019

  Zij-instromers met afstand tot de arbeidsmarkt

  Het begon allemaal met een droom tijdens een lunch met Sandra Muris van het Werkgeverspunt. Diane van Moerkerk van ROC A12 legt uit. “Zou het niet mooi zijn als we mensen met afstand tot de arbeidsmarkt gaan opleiden voor een toekomst in de zorg?"

  Lees meer
 • Social Activate, circulair & de jeugd – een blog van Maarten van der Boon
  30 april 2019

  Social Activate, circulair & de jeugd

  Dat er nog de nodige hobbels te nemen zijn in circulair bouwen, is bij menigeen bekend. Daarom is het goed dat jonge bouwkundigen al vroeg over dit onderwerp nadenken. Combineer deze twee en je hebt een mooie invulling voor een regiobijeenkomst van The New Builders.

  Lees meer
 • Ton Heerts - vijf misverstanden over het mbo
  23 april 2019

  Vijf hardnekkige misverstanden over het mbo

  Trots, dat is minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, D66) vooral op het mbo, zei ze onlangs bij de presentatie van het inspectierapport De Staat van het Onderwijs. Een tijdje terug was daar „altijd gedoe”, nu ronden meer studenten hun studie succesvol af. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, is blij met de woorden van de minister. Toch zijn er volgens hem nog altijd hardnekkige misverstanden over het mbo (ruim een half miljoen studenten), ook in de politiek. Dit zijn de vijf belangrijkste.

  Lees meer
 • Met het mbo is niets mis. Het enige wat er niet aan klopt, is het imago
  23 april 2019

  Met het mbo is niets mis

  Met het mbo is niets mis. Het enige wat er niet aan klopt, is het imago. Doorstromen naar het hbo via het mbo biedt leerling juist meer kansen dan doorstromen via de havo.

  Lees meer