ROC A12 veelgestelde vragen

Bring your own device

Modern onderwijs kan niet zonder computers. Voor taal- en rekenonderwijs maken we gebruik van een methode waarbij je veel kunt oefenen met hulp van de computer. Tijdens je studie zal je merken dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van digitale middelen.

Daarom hebben alle studenten een geschikte laptop nodig die voldoet aan de minimumeisen. Je mag zelf bepalen welke laptop je kiest, zolang het maar voldoet aan deze minimumeisen. Wil je een laptop met nog meer mogelijkheden, dan mag dat natuurlijk ook.

Waarom is een eigen laptop nodig?

Een eigen laptop maakt het mogelijk dat je vaker kunt werken in je eigen tempo; waar en wanneer het jou uitkomt. Ook is een laptop handig om aantekeningen maken, informatie op te zoeken en (samen) aan opdrachten te werken.
De eisen die worden gesteld aan de laptops verschillen per opleiding. Dat kan dus betekenen dat de ene student genoeg heeft aan een tablet en de andere een laptop nodig heeft.

Specifieke eisen device en software

Device
We gaan er van uit dat onze studenten eigen keuzes maken. Er zijn allerlei apparaten die je zou kunnen gebruiken voor het werken op school. Naast een gewone laptop kun je ook denken aan een meer draagbare ultrabook of een tablet. Misschien heb je al een laptop of tablet. Dan kun je deze mogelijk gebruiken. De eisen die gesteld worden verschillen per opleiding. Dit heeft vooral te maken met de software die gebruikt wordt. 

Software
Naast de aanschaf van je device moet je dus rekening houden met de software. De programma's die je nodig hebt kunnen variëren per opleiding. Voor veel opleidingen maak je vooral gebruik van web-based programma's, hiervoor heb je alleen een webbrowser nodig, bijvoorbeeld Internet Explorer. Dit geldt bijvoorbeeld voor de methode Starttaal, waarmee je taaloefeningen kunt maken.
Verder zal je voor het werken aan leertaken en andere opdrachten veel gebruik maken van tekstverwerkingssoftware. Microsoft Word wordt veel gebruikt, maar je kunt hier vanzelfsprekend ook je eigen keuzes in maken. Binnen een aantal opleidingen wordt specifieke software gebruikt.

Office 365
Wanneer je definitief bent ingeschreven bij ons, krijg je jouw schoolaccount per e-mail toegestuurd. Hiermee kun je gratis het Microsoft Office pakket downloaden, waaronder: Word, Excel, Powerpoint. Meer informatie over het downloaden van het Office pakket kun je vinden op support microsoft

Surfspot
Als student kun je o.a op surfspot.nl, laptops en software tegen gereduceerd tarief kopen. Hiervoor is een e-mailaccount van school noodzakelijk.

School e-mail account
Nieuw definitief ingeschreven studenten ontvangen voor start schooljaar automatisch, via de e-mail, instructies voor het schoolaccount. Je bent definitief ingeschreven nadat de ondertekende onderwijsovereenkomst ontvangen en verwerkt is.

Via de links hieronder vind je per opleiding welke eisen er aan het device en de software gesteld worden:

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen