Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Wil jij de handen uit de mouwen steken en leren om zelf meubels te maken, van eerste ontwerp tot eindproduct? Met de opleiding meubelmaker/ (scheeps)interieurbouwer kun jij meubelmaker worden en aan de slag gaan in de meubelindustrie of in een atelier. Tijdens de opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer leer jij alles wat er komt kijken bij een carrière in de meubelbranche. Wil jij de handen uit de mouwen steken en leren hoe je hout bewerkt tot de mooiste meubels en interieurs? Dan ben je aan het juiste adres.

Allround meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer

Als allround meubelmaker of (scheeps)interieurbouwer maak je niet alleen iets wat veel gebruikt wordt, maar ook iets wat mooi moet zijn. Creativiteit en gevoel voor vormgeving zijn daarbij van belang. Tijdens de opleiding allround meubelmaker en- (scheeps-)interieurbouwer leer jij alles wat er komt kijken bij een carrière in de meubelbranche. Wil jij de handen uit de mouwen steken en leren hoe je hout bewerkt tot de mooiste meubels en interieurs? Dan ben je aan het juiste adres.

Werkvoorbereider meubelindustrie (scheeps)interieurbouw

Ben jij een echte vakman in de meubelindustrie of interieurbouw, maar nog niet uitgeleerd? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Leer door en word werkvoorbereider! Met de BBL-opleiding werkvoorbereider meubelindustrie/ (scheeps)interieurbouw ontwikkel jij je tot een onmisbare vakheld in jouw branche. Jij bent straks de spin in het web in het productieproces.

Technicus engineering

Als technicus engineering heb jij techniek in de vingers. Jij weet straks hoe dingen mechanisch en elektrotechnisch in elkaar zitten. Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot technicus middenkader engineering. Je begint met een tweejarige basis, waarin je breed kennis opdoet over mechatronica en engineering. Na het tweede jaar kies je een uitstroomrichting. 

Medewerker productietechniek

Kwaliteit en vakmanschap zijn voor jou zeker geen brug te ver. Daarom ben jij zeer geschikt om aan de slag te gaan als medewerker productietechniek. Als medewerker productietechniek bewerk je plaat- en profielmaterialen tot verschillende constructies, zoals bruggen, apparaten of gebouwen. De opleiding medewerker productietechniek van het Technova College duurt 2 jaar. Daarna kun je aan de slag als bruggenbouwer (letterlijk!) of in een ander onderdeel van constructie- en apparatenbouw.

Middenkaderfunctionaris bouw

Als middenkaderfunctionaris bouw wordt de bouwwereld jouw werkterrein. Je houdt je bezig met het ontwerpen van gebouwen, het uitwerken van de ontwerpen en je stuurt het bouwplaats personeel aan bij de realisatie en onderhoud.   

Door te werken aan bouwprojecten komen alle aspecten en werkvelden aan bod. In teams zorgen jullie ervoor dat ieder project opgeleverd wordt. Daarbij wordt je ondersteund met lessen als ontwerpen, constructieleer, begroten, plannen, bouwwetgeving, bouwtechnisch rekenen en bouwtechnische tekenen.  Hierdoor bouw je een brede (kennis)basis op. 

Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

Wil jij die breed inzetbare vakheld binnen de elektrotechniek worden? Met een BBL-opleiding technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving (voorheen: technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit) werk jij aan allerlei soorten gebouwen. Je kunt een functie krijgen als bijvoorbeeld werkvoorbereider, installateur, monteur of ontwerper.

Metselaar

Tijdens de opleiding Metselaar leer jij allerlei soorten metselwerk kennen en uitvoeren. Dit begint bij de basistechnieken. Zo leer je hoe je schoon metselwerk aflevert (metselwerk dat zichtbaar blijft). Ook vuil metselwerk (metselwerk dat later nog een afwerklaag krijgt) komt aan de orde. Zo leer je voegen, isoleren en scheidingswanden zetten. Ook doe je vakkennis op over steensoorten, lijmen en species. 

Machineoperator houttechniek

Tijdens de BBL-opleiding machineoperator houttechniek leer je hout en plaatmateriaal omtoveren tot meubels, kozijnen, deurposten, trappen, vloeren, vlonders, hekken, daken of zelfs hele houtskeletbouwwoningen. Dit doe je met name met de hulp van houtbewerkingsmachines, zoals boor- en schuurmachines, cirkel- en platenzagen en freesbanken. Tegenwoordig zijn veel van deze houtbewerkingsmachines computergestuurd. Je leert ze instellen, bedienen en onderhouden. Ook kun jij straks 3D-tekeningen maken die je met de computergestuurde houtbewerkingsmachines vervolgens tot in het kleinste detail kan namaken.

Uitvoerder bouw en infra

Als echte vakheld in de bouw ken jij jouw vak, maar wil je een stap verder zetten. Met de opleiding tot uitvoerder in de bouw of infra ontwikkel jij te tot een onmisbare professional. Tijdens de opleiding maak je kennis met alle onderdelen van de bouw, timmerindustrie en het meubelmaken. Je leert omgaan met situaties die de bouw- of productieprocessen kunnen verstoren en hoe je deze op kunt lossen.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen