Vragen over het coronavirus

03-03-2020

De verspreiding van het coronavirus roept vragen op bij studenten en medewerkers. Daarom zetten we de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rijtje.

Dit bericht wordt aangepast op het moment dat er iets verandert.

Update november 2020

GAAN MIJN LESSEN TIJDENS DE CORONACRISIS GEWOON DOOR?

Ondanks de coronacrisis gaat jouw onderwijs door. Op dit moment gebeurt dat online in combinatie met lessen op onze schoollocaties. Hierbij zijn de lestijden aangepast. Wil je weten wat dit voor jou betekent? Check dan je schoolmail en je lesrooster voor de juiste informatie.

WAAR MOET IK OP SCHOOL REKENING MEE HOUDEN?

  • Net als op andere plekken houd je in de schoolgebouwen altijd anderhalve meter afstand tot anderen. In sommige situaties, bijvoorbeeld tijdens praktijklessen, is het niet mogelijk om anderhalve meter afstand te houden. Draag in dat geval een mondkapje;
  • Je draagt ook een mondkapje als je je verplaatst in de schoolgebouwen, bijvoorbeeld in de gangen, aula of kantine. Als je op de plaats van bestemming zit, kun je het mondkapje afzetten.

HOE HOUDT MIJN SCHOOL MIJ OP DE HOOGTE?

We informeren onze leerlingen, studenten en medewerkers zodra er belangrijke informatie of nieuws over het virus te melden is via interne communicatiekanalen als intranet, internet, SharePoint (COG Vandaag) en via de beeldschermen in de schoolgebouwen.

GAAN (BUITENLAND)STAGES EN STUDIEREIZEN DOOR?

Heb je vragen over stages en studiereizen naar het buitenland? Neem dan contact op met Jan van Kraaij (j.vankraaij@roca12.nl, 06-50686573) of met Yvonne Downham (y.downham@roca12.nl, 06-44182027). 

HOE MELD IK MIJ ALS LEERLING, STUDENT OF MEDEWERKER ZIEK?

Wanneer je ziek bent, dien je je voor 8.30 uur telefonisch af te melden. Ben je nog geen 18 jaar? Dan moet een ouder of verzorger je ziek of absent melden. Vanwege de coronacrisis kunnen er tijdens de ziekmelding vragen gesteld worden om te checken of het coronavirus is vastgesteld bij jou of in je omgeving. Wij vragen hiervoor je begrip.

Astrum College: 026 - 363 38 33
Dulon College: 0318 - 45 54 50
ROC A12 locatie Veenendaal: 0318 - 50 96 00
Technova College: 0318 - 45 51 00

WAAR KAN IK MEER INFORMATIE OVER HET CORONAVIRUS VINDEN?

De meest actuele en landelijk beschikbare informatie over het coronavirus is te vinden op de website van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het RIVM geeft algemene informatie op de volgende pagina’s: 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt relevante informatie voor studenten die te maken hebben met buitenlandstages. Klik hier om dit te lezen.
Het ministerie van OCW zet de veel gestelde vragen over Corona en het onderwijs op een rijtje. Je leest ze hier. 

WAT IS HET CORONAVIRUS?

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten (hoesten en kortademigheid).  

WAT KAN IK DOEN OM VERSPREIDING VAN HET VIRUS TE VOORKOMEN? 

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn: 

  • Was regelmatig je handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog; 
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen;
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt;
  • Houd anderhalve meter afstand tot anderen. 

Daarnaast adviseren we je om de coronamelder-app te downloaden, zodat je weet of je in de buurt van een besmet persoon bent geweest.

WANNEER MOET IK MIJ LATEN TESTEN OP HET CORONAVIRUS?

Je kunt je laten testen bij de GGD als je klachten hebt die bij het coronavirus passen. Denk hierbij aan koorts en luchtwegklachten, zoals verkoudheid, niezen, hoesten, kortademigheid en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Lees hier meer over het aanvragen van een coronatest.

Op de Kenniscampus Ede is ook een snelteststraat aanwezig, waar je dezelfde dag nog wordt geholpen en binnen 15 minuten de testuitslag ontvangt. Meer informatie over deze snelteststraat vind je op www.0318sneltest.nl.

Aangepaste onderwijsvorm Dulon College

Blended learning

Lees meer