Studenten bezoeken bedrijven tijdens Bigday Foodvalley regio 19 april

07-04-2017

Op 19 april bundelen honderden mbo-studenten, docenten, en bedrijven hun krachten en starten hun netwerk tijdens Bigday FoodValley regio. Op zo'n 175 locaties in de regio helpt iedereen elkaar met het ontdekken van kansen in netwerken. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang.

Goed voorbereide mbo-studenten stappen die dag in de hele regio over de drempel bij deelnemende werkgevers en zetten hen in het zonnetje. Ook de werkgevers breiden hun netwerk uit: met de professionals van morgen. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen zijn er bij veel mbo-opleidingen momenteel speciale Bigday netwerklessen. De dag begint in een netwerkcongressetting met netwerkworkshops voor geselecteerde mbo-studenten van allerlei opleidingen in het van der Valk Veenendaal. Vervolgens gaan de studenten in tweetallen op naar het bedrijfsleven in de regio om te netwerken. Ter afsluiting is er - voor genodigde studenten en bedrijven - aan het eind van de middag een netwerkborrel. 

 

Verbinding onderwijs-bedrijfsleven

In de arbeidsmarktregio FoodValley wordt doorlopend innovatief samengewerkt aan een kansrijke en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Het bevorderen van de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven is één van de thema's. In de regio volgen veel jongeren een mbo-opleiding en zijn er veel bedrijven actief voor en met hen. De potentie van al die mbo-studenten en bedrijven die zich voor hen inzetten is ongekend en verdient een compliment. Een nog groter deel van de jongeren en bedrijven is echter nog niet zo bekend met elkaar. 

 

Netwerken

De Stuurgroep Bigday FoodValley regio gelooft dat 'netwerken' een sleutelbegrip is voor de toekomst. Starten met elkaar kennen, letterlijk bij elkaar over de vloer komen ('op netwerkgesprek'), en een inspirerend gesprek (leren) voeren, is een goede stap naar meer aansluiting tussen werkgevers en scholen. Van het Rotterdamse concept 'Bigday' is een lokale variant gemaakt speciaal voor de regio FoodValley. De regio FoodValley is daarmee de tweede regio die dit concept in Nederland gebruikt.

 

​Bigday FoodValley regio

Een kansrijke en toekomstbestendige arbeidsmarkt is een grote opgave die met een gezamenlijke inzet van onderwijs, overheid en bedrijfsleven sneller bereikt wordt. Netwerken rendeert het leven lang en daarom bundelen twaalf Bigday FoodValley regio Partners hun krachten en hun netwerken op 19 april. Zeven gemeenten (Barneveld, Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal), zo'n 350 mbo-studenten woonachtig in de hele regio van twee mbo's, (ROC A12 en Groenhorst mbo Ede), werkgeversorganisatie VNO-NCW Valleiregio, de Aanpak Jeugdwerkloosheid en zo'n 175 regionale werkgevers organiseren gezamenlijk 'Bigday FoodValley regio'. Er zijn nu al toekomstgerichte activiteiten in de maak (op bijvoorbeeld Mbo de Meerwaarde in Barneveld) om de volgende editie voor nog meer studenten en werkgevers beschikbaar te maken. 

Bigday FoodValley regio is te volgen via social media (@bigdayFV) en op Facebook. Daar zijn voor iedereen inspirerende netwerktips te vinden. Bigday FoodValley regio #startjouwnetwerk!