roc a12 docent Merel Brugman is leraar van het jaar 2016

08-10-2016

Merel Brugman, docente Fotografie bij ROC A12 in Ede, is op 8 oktober uitgeroepen tot ‘Leraar van het Jaar 2016’ in de categorie mbo-docenten. Met deze titel is Merel een jaar lang ambassadeur in de categorie Middelbaar Beroeps Onderwijs.

Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort werd de winnaar door minister Jet Bussemaker bekend gemaakt. De creativiteit van Merel, haar verbondenheid met het bedrijfsleven en het talent tot inspireren van studenten gaven de beroepsjury de doorslag. “Ik ben superblij en ga ervoor om samen met studenten het ambassadeursschap voor het mbo vorm te geven!’. Merel is trots dat ze als Leraar van het Jaar een jaar lang ambassadeur van het mbo mag zijn en haar inspiratie en passie mag delen met de rest van lesgevend Nederland. 

Tijdens het ambassadeursjaar wil Merel zich vooral richten op de verbinding tussen opleiding en werkveld. ‘Wat ik heel belangrijk vind in het onderwijs, is dat leren vooral ook heel erg leuk kan zijn. Om dat te bereiken zoek ik met projecten vaak de beroepspraktijk op. Ik zal mijn studenten Fotografie en Beeld & Geluid dan ook actief betrekken bij mijn ambassadeurschap, zodat ze op die manier extra praktijkervaring opdoen.’  

Merel werd voorgedragen door haar eigen studenten die een wervende promofilm over haar nominatie maakten. Iedereen is ontzettend trots dat ze is verkozen tot Leraar van het Jaar 2016. “In 2008 werd Merel als student Uitblinker van ROC A12. Dat ze nu bij ons lesgeeft en ook nog eens Leraar van het Jaar is geworden is echt fantastisch”, vertelt teamleider Astrid Wagenaar enthousiast.

 

Leraar van het Jaar verkiezing

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en wordt sinds 1999 georganiseerd. Elk jaar kunnen leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren hun favoriete leraar aanmelden. Er zijn meerdere juryrondes, met een jury die bestaat uit leraren uit de verschillende sectoren en uit vertegenwoordigers van de belangrijkste organisaties in het onderwijs.