Mbo-scholen regio de Vallei organiseren Oriëntatiedagen

01-01-2017

"Succesvolle gezamenlijke aanpak mbo-instellingen de Vallei ten behoeve van juiste studiekeuze scholieren"

ROC A12 (locatie Ede en Veenendaal) organiseert samen met Rijn IJssel Vakschool Wageningen en Groenhorst Ede en Barneveld voor scholieren uit regio de Vallei de mbo-oriëntatiedagen. Door het organiseren van oriëntatiedagen willen de scholen een positieve bijdrage leveren aan het studiekeuzeproces van scholieren en uitval verminderen.

Oriënteren 

In de week van 6 tot en met 10 maart 2017 worden in één week op verschillende dagdelen workshops aangeboden op de diverse locaties van de vier mbo-scholen. De leerling kan zich hiervoor vooraf digitaal aanmelden en daarbij  voor twee workshops kiezen. Inschrijven is mogelijk vanaf 29 januari (vanaf 19.00 uur). 

De mbo-oriëntatiedagen worden aangeboden voor  derdejaars vmbo’ers én havisten (met overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4). De workshops voor de derdejaars zijn  verkennend van aard en algemeen van opzet. De workshops voor vierdejaars (november 2017) zijn specifiek gericht op een opleiding. Ook is er het speciale aanbod voor leerlingen die de basisberoepsgerichte leerweg volgen en dus kunnen instromen op een niveau 2 opleiding.

Voordeel vo-scholen

Voordeel van deze opzet is dat scholieren zich binnen één week kunnen oriënteren op een mbo-opleiding in de regio én kennis kunnen maken met de scholen. Door de oriëntatiedagen gezamenlijk in één week te organiseren, is het voor de v(mb)o-scholen gemakkelijker in te plannen en blijft lesuitval beperkt. 

Mbokiezen.nl

Scholieren kunnen de workshops bekijken via www.mbokiezen.nl en zich digitaal aanmelden vanaf 29 januari (19.00 uur). Meer informatie over de oriëntatiedagen is te vinden op www.mbokiezen.nl