Levensecht magazijn voor logistiek opleiding

26-09-2016

VEENENDAAL-  Op vrijdag 23 september ondertekenden Toine Schinkel, lid van het College van Bestuur van Het Perron, en Geurt Rozenboom, voorzitter Stichting Veenendaalhal, gezamenlijk de huurovereenkomst voor een gedeelde huisvesting in het bedrijfspand van het voormalige Setterhouse. Het Perron heeft in dit pand een bijzondere, nieuwe onderwijslocatie gevonden. In samenwerking met het bedrijfsleven wordt op Het Laadperron, de wereld van logistiek gesimuleerd. 

Levensecht leren verkleint de stap naar de arbeidsmarkt

In een magazijn dat levensecht wordt ingericht, worden lessen logistiek en intern transport gegeven aan leerlingen en studenten in het praktijkonderwijs, vmbo en mbo.  Het Laadperron heeft theorieruimtes en een magazijn van 800 m2 dat een logistiek centrum simuleert. “Hier maken leerlingen en studenten op praktische wijze kennis met logistiek. Van laden en lossen van goederen tot ritten plannen en van pallets stapelen tot heftruck rijden. Op school is zo’n levensechte omgeving niet te realiseren”, vertelt Erik van Schaik, instructeur Logistiek Het Laadperron.

 

Samenwerken met bedrijfsleven

Leerlingen en studenten worden opgeleid én uitgerust met een dosis werkervaring die goed aansluit op de behoeften uit het bedrijfsleven. Door de samenwerking op te zoeken met bedrijven houdt Het Laadperron haar onderwijs actueel. ”Bij de realisatie van Het Laadperron heb ik met veel bedrijven contact gehad. Zij zagen direct de toegevoegde waarde van een ‘levensecht leren’- situatie. Ik ben enthousiast over de positieve energie uit de regio”, aldus Van Schaik.  

 

Over Het Laadperron

Het Laadperron is onderdeel van Het Perron en biedt een complete logistiekopleiding in een levensechte en mensgerichte omgeving, op verschillende onderwijsniveaus. CSV en ROC A12 werken samen in Het Laadperron en bieden onder andere een doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo.