Hoogste militair Nederlandse landmacht bezoekt veva in Ede

16-12-2016

Luitenant-generaal L.J.A. Beulen, de commandant Landstrijdkrachten, bracht op vrijdag 16 december een bezoek aan de middelbare beroepsopleiding VeVa (Veiligheid & Vakmanschap) van ROCA12 in Ede. Het bezoek stond geheel in het teken van de verdere versterking van de samenwerking tussen het onderwijs en de defensiepraktijk. Leo Beulen benadrukte tijdens zijn bezoek het belang van de opleiding: “VeVa heeft voor defensie absolute meerwaarde.Ik ben onder de indruk van de wijze waarop jullie studenten hier opleiden”.

De VeVa opleiding in Ede is de eerste die de commandant bezoekt sinds zijn benoeming tot hoogste militair in de rangorde van de Nederlandse landmacht in maart 2016. De commandant sprak met studenten, docenten en militaire instructeurs tijdens zijn bezoek. Ook volgde hij een aantal lessen en bekeek demonstraties. Twee oud studenten vertelden over hun ervaringen tijdens de militaire missie in Mali. Uiteraard maakte ook het appel deel uit van het bezoek: de verplichte samenkomst ter controle van de aanwezigheid van alle manschappen.

Martijn Hilberink, teamleiding Veva, is blij met het bezoek van de Commandant: “Wij zien dit bezoek als een bevestiging van de  intensieve samenwerking tussen de opleiding en het ministerie van Defensie; de beroepspraktijk. Daar zit ook de kracht van onze opleiding: in de combinatie van gedegen onderwijs en de kans het geleerde direct in de praktijk te brengen bij defensie. Voor onze studenten is het bezoek van de commandant der Landstrijdkrachten  een unieke kans om hem te laten zien en ervaren hoe zij aankijken tegen de opleiding en de beroepspraktijk ” 

Na afloop van zijn bezoek bedankte de commandant docenten en studenten voor het verkregen inzicht en wenste hij de studenten veel succes. “Het is soms afzien en je moet kunnen doorbijten. Maar het is uiteindelijk een fantastische job waar je trots op mag zijn”.