game_battle_ede_veenendaal_rheden_hackaton

Game Battle 2018 wederom groot succes

27-02-2018

Leerlingen van het Voortgezet Onderwijs uit Veenendaal, Rhenen, Ede en Wageningen hebben 24-uur lang achteréén genoten van de 2e editie van de unieke Info Support Game Battle die gehouden werd in De Basiliek in Veenendaal. Naast de LAN-party was er een uitgebreide IT-Experience met vele activiteiten om jongeren te motiveren voor een toekomst in de ICT. Ruim voor de openingstijd stonden jongeren al klaar om zich in te schrijven en hun p.c. 's op te bouwen en spellen te installeren.

Opening

De Game Battle werd vrijdag officieel geopend door wethouder Marco Verloop van Economische Zaken van Gemeente Veenendaal. "Het is belangrijk jongeren op een amusante en actieve manier al vroeg te enthousiasmeren voor een ICT-opleiding en mogelijke mooie ICT carrière". De Info Support Game Battle werd dit jaar opnieuw gepresenteerd door enthousiaste presentator Teun Aarden. Nieuw dit jaar was de Hackaton, begeleid en geïnitieerd door onderwijspartners HSO en het ROCA12. Tijdens deze Hackaton gingen jongeren, in een team van acht personen, een vraagstuk rondom een datavoorspelling in de Champions League oplossen. De prijs was twee tickets voor een Champions leaguewedstrijd. Deze tickets zijn gewonnen door twee studenten van het ROCA12.

Veel activiteiten

Op het Experience Plein waren tal van activiteiten voor de jongeren. Zo was er een VR-experience, met de nieuwste virtual reality techniek. Een Racesimulator, die zeer populair is bij de jongeren en Info Support had een parcours: 'War of the Tanks' gebouwd. Maar ook de 'old school' Flipperkast was aanwezig waar veel op werd gespeeld. Deelnemer Jeremie gaf aan: "De VR vond ik echt super tof om te doen en ook de War of the Tanks was geweldig en spannend". Info Support en BIT gaven diverse workshops, bijvoorbeeld over gezichtsherkenning en op welke celebrity je het meest lijkt. Plus het bouwen van een netwerk en een heuse hack workshops waar de jongeren leerde hoe het spel Minecraft te hacken. Het is belangrijk jongeren met elkaar in contact te brengen, hen te laten samenwerken en voor alle onderdelen te enthousiasmeren. Daarom konden op alle onderdelen punten verdiend worden, zowel bij de activiteiten, 24-uurs battle als de workshops. Jongeren speelden voor zichzelf en voor hun school. CSV Veenendaal is de schoolwinnaar geworden en won een cadeaubon van The Maxx uit Veenendaal. Daarnaast waren er nog drie individuele prijswinnaars, waarvan de hoofdprijs een complete WAN-set betrof.

ROC A12 en CHE uit Ede, hebben een belangrijke rol gespeeld in de voorbereidingen van het event. Job Maresh, student van ROCA12, heeft tijdens het event 24-uur radio gemaakt, een record. Job: "We zijn maanden bezig geweest met de voorbereidingen; muzieklijsten maken, onderwerpen verzinnen, special guests uitnodigen en ga zo maar door. Veel werk, maar echt super gaaf om te doen!” Het complete licht en geluid werd verzorgd door studenten van ROCA12. De opleiding beveiliging verzorgde de beveiliging en IT studenten hielpen om de LAN-party op te bouwen. Knooppunt Techniek speelde een belangrijke intermediaire rol in de voorbereiding tussen projectorganisatie en onderwijs.

Game Battle onderdeel van ICT Valley

ICT Valley heeft tot taak een verbindende factor te zijn van ICT-(gerelateerde) bedrijven in de FoodValley en organiseert diverse events voor betrokkenen en hun leden. Het Game Battle event is daarom hieraan toegevoegd. Gerrit Valkenburg, secretaris van ICT Valley geeft aan: "Wij zijn trots op een succesvolle tweede editie. Wij evalueren het project met alle partners en gaan in voorbereiding voor het vervolg event in 2019". Rineke Sloetjes, projectmanager Info Support Game Battle, vult aan: "Als organisatie hebben we een gemeenschappelijk belang: de jeugd een geweldige IT-Experience en Game Battle bezorgen en tegelijk enthousiast maken voor een opleiding en carrière in de ICT. En daarnaast is het ook voor (groot)ouders, vriendjes en vriendinnetjes interessant om te komen kijken. We hebben deze editie opnieuw prachtige samenwerkingen opgebouwd met al onze partners: Info Support, Rabobank, CHE, SforSoftware, BIT, One4marketing, Carthago ICT, Hillstar, Gemeente Veenendaal, ROC A12, Knooppunt Techniek, Regio FoodValley en de tien deelnemende middelbare scholen.'