Nieuwbouw Technova College

Edese bedrijven bouwen nieuwe Technova College

29-11-2016

Ede – Het nieuwe Technova College aan de Bovenbuurtweg in Ede wordt een transparant gebouw met een moderne werkplaats waar praktijkgericht beroepsonderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Team techINnova, een consortium van bedrijven uit Ede, gaat het gebouw in opdracht van de Christelijke Onderwijs Groep (COG) bouwen. De bouw start in mei 2017. Studenten en docenten van de afdeling Techniek van ROC A12 kunnen het gebouw vanaf september 2018 in gebruik nemen. 

COG is blij met het ontwerp. “We wilden een gebouw dat geweldig onderwijs mogelijk maakt. Met dit ontwerp creëren we een innovatieve en comfortabele leeromgeving voor onze techniekstudenten. We willen dat onze studenten het beste uit zichzelf halen en daar hoort een innovatief en modern onderwijsgebouw bij,” aldus Toine Schinkel, lid van het College van Bestuur van COG.

Het nieuwe Technova College in Ede wordt een etalage naar zijn omgeving. De begane grond bestaat in zijn geheel uit werkplaatsen. Door het gebruik van veel glas in de gevel is vanuit de buitenkant direct zichtbaar wat er binnen gebeurt. Hiermee staat het ruimtelijk ogende gebouw in directe verbinding met zijn omgeving. Er komt ook een collegetheater. Het gebouw is energiezuinig en benut de energie uit de omliggende biomassacentrale in Ede. 
 
Consortium Team techINnova dat de bouw gaat realiseren is een initiatief vanuit drie lokale, Edese bedrijven: Bouwbedrijf Kreeft B.V., ITN Installatietechniek en Bruil bouw. Daarnaast is er een aantal landelijk opererende specialisten bij betrokken. Het ontwerp is van cepezed architecten uit Delft; de andere adviseurs zijn installatieadviseur Huisman & van Muijen uit Den Bosch, bouwfysische adviseur DGMR uit Arnhem en constructeur IMD uit Rotterdam. Bouwbedrijf Kreeft B.V. is namens het consortium de contractaannemer. Directeur Dirk Jan van den Brink van Kreeft: “Voor ons is het geweldig deze mooie opdracht te mogen uitvoeren in een samenwerking met drie Edese bedrijven”. We voelen ons nauw betrokken bij techniekonderwijs en dragen graag bij aan de ontwikkeling van jong talent. De techniekstudenten van nu zijn onze toekomstige werknemers.”