Nieuws

Beschikbare nieuwsberichten: 10

 • 16 december 2016

  Hoogste militair Nederlandse landmacht bezoekt veva in Ede

  Luitenant-generaal L.J.A. Beulen, de commandant Landstrijdkrachten, bracht op vrijdag 16 december een bezoek aan de middelbare beroepsopleiding VeVa (Veiligheid & Vakmanschap) van ROCA12 in Ede. Het bezoek stond geheel in het teken van de verdere versterking van de samenwerking tussen het onderwijs en de defensiepraktijk. Leo Beulen benadrukte tijdens zijn bezoek het belang van de opleiding: “VeVa heeft voor defensie absolute meerwaarde.Ik ben onder de indruk van de wijze waarop jullie studenten hier opleiden”.

  Lees meer
 • 16 december 2016

  Spectaculair afscheid van techniek gebouw in theater van de sloop

  EDE - Op 30 november nam ROC A12 op bijzondere wijze afscheid van haar oude techniekgebouw aan de Bovenbuurtweg. Het gebouw wordt gesloopt en de school bouwt hier binnenkort het nieuwe Technova College. Het ROC zag kans om het onderwijs te koppelen aan de sloop en studenten een uitdagende praktijkopdracht te bieden. Het resultaat was de theaterproductie Het Theater van de Sloop als eerbetoon aan het voormalig techniekgebouw en startschot voor de nieuwbouw. 

  Lees meer
 • 29 november 2016

  Edese bedrijven bouwen nieuwe Technova College

  Ede – Het nieuwe Technova College aan de Bovenbuurtweg in Ede wordt een transparant gebouw met een moderne werkplaats waar praktijkgericht beroepsonderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Team techINnova, een consortium van bedrijven uit Ede, gaat het gebouw in opdracht van de Christelijke Onderwijs Groep (COG) bouwen. De bouw start in mei 2017. Studenten en docenten van de afdeling Techniek van ROC A12 kunnen het gebouw vanaf september 2018 in gebruik nemen. 

  Lees meer
 • 17 november 2016

  ROC A12 behaalt Gezonde Schoolkantine schaal 2016 en themacertificaat voeding

  De onderwijsinstellingen van de Kenniscampus Ede hadden op woensdag 16 november een feestelijk VIP-ontbijt met o.a. wethouder Johan Weijland. De scholen vierden dat alle schoolkantines op de campus voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, goed voor o.a. het behalen van de Gezonde Schoolkantine Schaal 2016.  

  Lees meer
 • 20 oktober 2016

  Vitesse-spelers tekenen schoolcontract bij astrum college

  Een aantal jeugdspelers heeft woensdagmiddag een contract getekend bij het Astrum College in Velp. De talenten gaan een speciaal op maat ontwikkeld schooltraject volgen, om zo de combinatie topsport en studie mogelijk te maken.

  Lees meer
 • 8 oktober 2016

  roc a12 docent Merel Brugman is leraar van het jaar 2016

  Merel Brugman, docente Fotografie bij ROC A12 in Ede, is op 8 oktober uitgeroepen tot ‘Leraar van het Jaar 2016’ in de categorie mbo-docenten. Met deze titel is Merel een jaar lang ambassadeur in de categorie Middelbaar Beroeps Onderwijs.

  Lees meer