BBL-opleidingen

Wil jij een BBL-opleiding gaan volgen? Met 78 BBL-opleidingen op verschillende locaties van A12 heb je ruime keuze! Wij maken je wegwijs in de verschillende scholen en BBL-opleidingen die A12 te bieden heeft. Zo weet jij zeker dat je straks de weg neemt richting jouw toekomst op een school die bij jou past! Neem jij de afslag richting een BBL-opleiding bij het Astrum College, Dulon College, Technova College of Het Perron? Ontdek het hier.

Waar staat BBL voor?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Tijdens je BBL-opleiding doe je praktijkervaring op bij een leerbedrijf. Bij dit leerbedrijf ben je in dienst.

Welke niveaus zijn er?

Net als mbo-opleidingen hebben de BBL opleidingen 4 niveaus:

De vakgebieden waar je een BBL-opleiding in kan volgen

Bij A12 kun je in verschillende soorten vakgebieden een BBL-opleiding volgen. Welke afslag past bij jou?

Beeld & Geluid

Zie jij jezelf wel werken in de wereld van entertainment maar dan achter de schermen, camera of het mengpaneel? Dat zit je met de BBL-opleidingen binnen vakgebied Beeld & Geluid op de juiste plek.

Media & ICT, 

Heb jij de ambitie om dé digitale specialist van de toekomst te worden? Behaal je diploma binnen het vakgebied Media & ICT en jouw baan ligt binnen handbereik

Bouwkunde

Ben jij die handige harry die op zich wil ontwikkelen in het grove werk, de fijnere techniek of juist een leidinggevende functie binnen de bouwsector? Dan is het vakgebied Bouwkunde jouw afslag

Mechatronica

Jij bent een techneut in de dop en bent geïnteresseerd in machines, elektronische apparaten, robots en de nieuwste technieken? Of werk je liever met producten van staal en aluminium? Dan is een BBL-opleiding in Mechatronica precies wat je zoekt.

Motorvoertuigentechniek

Hou jij techniek, dynamiek en het oplossen van technische problemen? Kies dan voor een BBL-opleiding binnen Motorvoertuigentechniek.

Handel

Ben jij graag bezig met inkoop en verkoop, heb je een commerciële instelling of weet je zeker dat er een echte ondernemer in je schuilt? Met een BBL-opleiding binnen Handel zit je zeker goed.

Transport & Logistiek

Wil jij onderdeel zijn van het logistieke proces binnen een bedrijf als medewerker of leidinggevende? Dan past vakgebied Transport & Logistiek precies in jouw straatje.

Financiële beroepen

Heb jij iets met cijfertjes en ben je ICT-vaardig? Dan is een BBL-opleiding in Financiële beroepen jouw vakgebied.

Management support

Ben jij de onmisbare schakel tussen collega's, klanten en leveranciers? Ben jij graag van alles op de hoogte en ga je georganiseerd ter werk? Dan vind je in Management support jouw opleiding.

Recht & Arbeid

Zijn wetten en regels helemaal jouw ding en wil je deze leren toepassen in jouw werkterrein dan zit je met een BBL-opleiding binnen Recht & Arbeid goed.

Commerciële dienstverlening

Zijn marketing, communicatie, sales en marktonderzoek woorden die jou als muziek in de oren klinken? Kijk dan naar onze BBL opleidingen in Commerciële dienstverlening en vind de opleiding die bij jouw past.

Verpleging & Verzorging

Wil jij niets liever dan werken met mensen? De helpende hand zijn, die zo hard nodig is in het ziekhuis of het verzorgingstehuis? Een opleiding binnen Verpleging en verzorging past dan echt bij jou.

Welzijn

Gaat er in jou een toekomstig sociaal of pedagogisch medewerker schuil? Of wil jij aan de slag met kinderen in de kinderopvang of als onderwijsassistent? Dan is een BBL-opleiding binnen Welzijn jouw toekomst.

Horeca

Stroomt gastvrijheid door jouw aderen en is klantvriendelijkheid voor jou vanzelfsprekend? Wil je van je werk je passie maken? Kies dan voor een BBL-opleiding binnen de Horeca.

Welness

Ga jij graag met mensen om, hou je ervan om mensen mooi te maken en geef je daarin graag advies? Dan is een BBL-opleiding binnen Welness iets voor jou!

Toerisme

Is reizen en ontdekken jouw ding? Maak van je hobby jouw beroep en kies voor een BBL-opleiding in Toerisme.

Recreatie

Is entertainment en organiseren jouw op het lijf geschreven? En vind je werken op een camping, vakantiepark of attractiepark in het binnen- of buitenland? Met een BBL-opleiding in Recreatie ben jij daar helemaal klaar voor.

Sport & Bewegen

Breng anderen in beweging! Ben jij die fanatieke sportieveling met doorzettingsvermogen en discipline? Dan is een BBL-opleiding binnen Sport & Bewegen jou vast op het lijf geschreven.

Veiligheid & Defensie

Ben jij sportief en gedisciplineerd? Sta jij voor een veilige wereld? Dan is een BBL Opleiding binnen Veiligheid & Defensie jouw toekomst.

Entree BBL-opleidingen

Leer hoe het is om te werken in een bedrijf met een assistenten mbo-opleiding in Ede. Voor deze entree opleidingen hoef je geen diploma te hebben. Wil je wel graag studeren? Kijk dan eens in het [domein Entree].

Waarom een BBL-opleiding volgen bij een school van A12

A12 is groots in onderwijs, maar kleinschalig georganiseerd. Persoonlijke aandacht staat voorop! Bij A12 vindt je de mbo-opleiding die bij je past! Of je nu op zoek bent naar een opleiding in de zorg, media, horeca of in de bouw, bij A12 vind je het. Jouw toekomst ligt bij A12, welke afslag neem jij?

Waarom kiezen voor een BBL-opleiding bij een school van A12?

• We hebben en breed aanbod aan onderwijs

• We zijn kleinschalig

• Persoonlijke aandacht staat centraal

• Wij hebben scholen met een eigen karakter, zo volg jij een opleiding bij een school waar jij past

• A12 scoort op de JOB Monitor gelijk óf hoger op het landelijk gemiddelde

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen