Het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) bereidt je voor op het mbo. Ook als je een havo diploma hebt, of vroeger een ander diploma hebt gehaald, dan kan je studeren aan het mbo.

Zit je op een praktijkschool of heb je je vmbo-diploma niet gehaald? Ook dan heeft het mbo een opleiding voor jou. Je kunt een entree-opleiding doen. Meer informatie over het mbo-onderwijs vind je hier.

Overzicht alle mbo-opleidingen

Beschikbare opleidingen: 9
  • Allround assistant business services

    Bij de opleiding Allround Assistant Business Services leer je werken met (grote hoeveelheden) informatie, maar ook om projectmatig te werken en oplossingen te zoeken.

    Tijdens de opleiding krijg je veel praktijkles om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Je leert hoe je agenda’s beheert en zelf kleine bijeenkomsten organiseert. Hierbij is een gastvrije houding erg belangrijk. Tijdens de opleiding ga je op bezoek bij bedrijven en krijg je les van praktijkdeskundigen. Zo ben je meteen op de hoogte van alle trends in jouw vakgebied. 

  • Begeleider maatschappelijke zorg

    Als begeleider maatschappelijke zorg begeleid je vraaggericht cliënten binnen wonen of dagbesteding. De doelgroepen waar je mee kunt werken zijn mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, psychische problemen of psychiatrische problematiek. Met dit diploma kun jij aan de slag als begeleider maatschappelijke zorg.

    Je begeleidt cliënten bij dagelijkse dingen en helpt hen op weg naar een zo veel mogelijk zelfstandig leven in de maatschappij. Je kunt gaan werken in instellingen voor wonen, dagbesteding of vrije tijd. Denk hierbij aan woningen of dagbesteding in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, begeleid wonen of opvangcentra voor daklozen/thuislozen.

  • Buurtsportcoach

    Ben jij graag op een actieve manier betrokken bij je omgeving en wil je zelf ook volop in beweging zijn? Tijdens de opleiding buurtsportcoach kom je alles te weten over sport & beweging voor jezelf én iedereen om je heen. Kom ook in beweging!

  • Helpende Zorg en Welzijn

    Als helpende zorg en welzijn ondersteun je zorgvragers bij activiteiten in het dagelijks leven. Dit kan bijvoorbeeld zijn het wassen en aankleden van cliënten in een woonzorginstelling, het begeleiden in een woonvorm voor begeleid wonen of het verzorgen van zorgvragers in de thuiszorg. Tijdens de opleiding leer je wat hiervoor nodig is, daarvoor volg je vakken als persoonlijke verzorging, begeleiden bij wonen en voeding en methodisch werken. 

  • Leefstijlcoach

    Sporten, sporten en nog eens sporten. Jij doet niets liever dan sporten. Je wilt zelf je gezondheid en prestaties verbeteren, maar ook anderen helpen om dat te doen. Dus wil je leefstijlcoach worden. Daarvoor volg je de opleiding leefstijlcoach. Tijdens de opleiding leefstijlcoach leer je niet alleen over bewegen zelf, maar ook over activiteiten organiseren, gezondheid stimuleren en andere mensen in beweging krijgen. Echt iets voor een sportfanaat zoals jij!

  • Schoonheidsspecialist

    Tijdens de opleiding schoonheidsspecialist op het mbo kom jij alles te weten over persoonlijke (cosmetische) verzorging. In het eerste leerjaar ligt de focus op gezichtsverzorging, in het tweede leer je vooral over verzorging van het lichaam. Het derde jaar is de aansluitende mbo 4-opleiding allround schoonheidsspecialist. 

  • Technicus engineering

    Als technicus engineering heb jij techniek in de vingers. Jij weet straks hoe dingen mechanisch en elektrotechnisch in elkaar zitten. Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot technicus middenkader engineering. Je begint met een tweejarige basis, waarin je breed kennis opdoet over mechatronica en engineering. Na het tweede jaar kies je een uitstroomrichting. 

  • Verzorgende IG

    De opleiding verzorgende IG (BBL) is een brede, praktijkgerichte opleiding. Je leert alles over zorg en ondersteuning bieden aan allerlei mensen die dit nodig hebben. Bijvoorbeeld pasgeboren baby’s en hun ouders, langdurige zieke mensen, ouderen en mensen met een beperking. Je maakt eerst kennis met deze verschillende werkvelden en doelgroepen. Je leert alles over zorg bieden volgens het zorgplan en de beroepscode, overleggen met collega’s zoals fysiotherapeuten en verpleegkundigen, wensen en behoeften van cliënten in kaart brengen, voorlichting en advies geven en handelen in moeilijke situaties. Ook werk je aan je sociale vaardigheden, zodat jij cliënten ook op emotioneel vlak kunt helpen en goed met collega’s kunt samenwerken. Kortom: alles wat jij nodig hebt om straks als bevoegd verzorgende IG aan de slag te gaan.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen