Stuur dan een e-mail naar info@roca12.nl
Het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) bereidt je voor op het mbo. Ook als je een havo diploma hebt, of vroeger een ander diploma hebt gehaald, dan kan je studeren aan het mbo.
Zit je op een praktijkschool of heb je je vmbo-diploma niet gehaald? Ook dan heeft het mbo een opleiding voor jou. Je kunt een entree-opleiding doen. Meer informatie over het mbo-onderwijs vind je hier.
Overzicht alle mbo-opleidingen
Aankomend onderofficier grondoptreden
De VeVa-opleiding in Ede tot aankomend onderofficier is niet voor iedereen geschikt. Je moet fysiek sterk zijn, een goed uithoudingsvermogen hebben en over een flinke portie discipline beschikken. Als onderofficier moet je ook leiderschapskwaliteiten hebben.
Herken jij jezelf in deze omschrijving en wil je het werk van een militair leren kennen? Tijdens de VeVa-opleiding tot aankomend onderofficier grondoptreden maak je uitgebreid kennis met Defensie en ben je verzekerd van een stage mét stagevergoeding.
Allround machineoperator houttechniek
Schuren, zagen en vormgeven. Met verschillende houtbewerkingsmachines prachtige producten maken, zoals kozijnen, trappen, meubels en vloeren. In de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek (voorheen: allround machinaal houtbewerker) leer je hoe je van verschillende soorten hout mooie producten maakt.
Voor studenten die de opleiding machineoperator houttechniek (voorheen: machinaal houtbewerker) op niveau 2 hebben afgerond duurt deze opleiding twee jaar. Nog geen ervaring met houtbewerken? Geen probleem. Je kunt ook starten in een driejarig traject waarin je eerst de basis aanleert.
Allround medewerker productietechniek
Kwaliteit en vakmanschap zijn voor jou zeker geen brug te ver. Daarom ben jij zeer geschikt om aan de slag te gaan als allround medewerker productietechniek.
Als allround medewerker productietechniek bewerk je zelfstandig plaat- en profielmaterialen tot verschillende constructies, zoals bruggen, apparaten of gebouwen. De opleiding allround medewerker productietechniek van het Technova College duurt 3 jaar. Heb jij de opleiding medewerker productietechniek niveau 2 afgerond? Dan duurt de opleiding nog maar 2 jaar. Daarna kun je zelfstandig aan de slag als bruggenbouwer (letterlijk!) of in een ander onderdeel van constructie- en apparatenbouw.
Allround metselaar
Tijdens de opleiding Metselaar leer jij allerlei soorten metselwerk kennen en uitvoeren. Dit begint bij de basistechnieken. Zo leer je hoe je schoon metselwerk aflevert (metselwerk dat zichtbaar blijft). Ook vuil metselwerk (metselwerk dat later nog een afwerklaag krijgt) komt aan de orde. Zo leer je voegen, isoleren en scheidingswanden zetten. Ook doe je vakkennis op over steensoorten, lijmen en species.
Allround meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer
Als allround meubelmaker of (scheeps)interieurbouwer maak je niet alleen iets wat veel gebruikt wordt, maar ook iets wat mooi moet zijn. Creativiteit en gevoel voor vormgeving zijn daarbij van belang. Tijdens de opleiding allround meubelmaker en- (scheeps-)interieurbouwer leer jij alles wat er komt kijken bij een carrière in de meubelbranche. Wil jij de handen uit de mouwen steken en leren hoe je hout bewerkt tot de mooiste meubels en interieurs? Dan ben je aan het juiste adres.
Allround montagemedewerker houttechniek
Tijdens de opleiding Allround Montagemedewerker Houttechniek leer je (bijzondere) ramen, deuren en kozijnen monteren en prefab-elementen maken, zoals complete gevelvullende elementen en dakkapellen. Je leert zorgvuldig omgaan met diverse handgereedschappen en machines volgens geldende milieu- en Arbovoorschriften.
Je leert veel in de praktijk waardoor jij de opgedane vaardigheden direct kunt toepassen. Tijdens de opleiding leer jij zelfstandig klussen aanpakken en ‘problemen’ eigenhandig verhelpen. Ook leer je hoe de werkprocessen in jouw branche verlopen.
Allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen
Je leert hoe je inspecties uitvoert en onderhoudsbeurten kunt uitvoeren aan personenauto’s en bedrijfsauto’s. Ook leer je hoe je auto’s afleveringsklaar maakt voor klanten. Het stellen van een diagnose, complexere reparaties en het monteren van alarmsystemen en andere elektronische onderdelen, horen ook bij deze opleiding. Tijdens de praktijklessen in onze werkplaats word je goed voorbereid op de toekomst. Zo leer je naast brandstofmotoren al veel werken met elektrische aandrijvingen (waterstof en batterij), netwerksystemen in voertuigen, maar ook meer over voertuighulpsystemen (camera’s en radarsystemen) tot autonoom rijden. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Ook leer je duidelijk communiceren, mondeling en via e-mail, omdat je contact hebt met de klant.
Allround timmerman
Tijdens de opleiding Allround Timmerman leer jij alles over timmeren en houten constructies. Denk aan het stellen van kozijnen en trappen. Je leert op professionele en veilige wijze vloeren leggen en dakconstructies bouwen. De combinatie ‘werken en leren’ staat hierbij centraal. Een groot deel van de opleiding leer je in de praktijk. Op die manier maak je kennis met de taken van andere vaklieden in de bouw, leer je technische tekeningen lezen en krijg je inzicht in de constructie van gebouwen. Als allround timmerman ben je bij veel aspecten in verschillende stadia van een bouwproject betrokken. Met de kennis en ervaring die je tijdens de opleiding opdoet, word je breed inzetbaar: zowel in teamverband als bij klussen die je zelfstandig uitvoert.
Allround vakkracht onderhoud- en klussenbedrijf
Actie en avontuur zoek jij graag op. Je bent sportief en je bezit over een flinke portie discipline. Ook heb je twee rechterhanden en werk je graag met techniek.
Beveiliger 3
De opleiding beveiliger 3 (coördinator beveiliging) sluit aan op de opleiding beveiliger 2. Je leert hoe je beveiligingswerkzaamheden moet coördineren en hoe je leiding moet geven aan een team van beveiligers. Je weet hoe je moet rapporteren aan het management en je bent in staat om gepaste voorstellen te doen die veiligheidsplannen en draaiboeken verbeteren. Dit alles leer je tijdens lessen op school, excursies, praktijksimulaties, buitenschoolse activiteiten en een stage. Je wordt klaargestoomd voor een uitdagende leidinggevende functie.
Voorheen heette deze opleiding: Coördinator Beveiliging.
Eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving
Als eerste monteur elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving (voorheen: eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit) ben jij een zelfstandige en onmisbare vakheld. Ga maar na: er is geen gebouw te bedenken waar geen elektrotechnische installatie in zit. Denk aan een lift, beveiligingsapparatuur en verlichting. Jij zorgt ervoor dat alles naar behoren blijft werken. Belangrijk werk!
Eerste monteur mechatronica
Machines kennen voor jou als eerste monteur mechatronica straks geen geheimen meer. Na deze opleiding weet jij precies hoe je ze moet bouwen, onderhouden en repareren. Kies voor de mbo-opleiding eerste monteur mechatronica bij Technova College in Ede. Zo zorg je er volledig zelfstandig voor dat deze belangrijke (productie-) machines optimaal blijven presteren.
Handhaver toezicht en veiligheid (HTV)
Als handhaver toezicht en veiligheid zet je je in voor veiligheid in de openbare ruimte. De openbare ruimte is waar mensen in het openbaar samen komen, denk bijvoorbeeld aan het stadscentrum en het openbaar vervoer. Je houdt toezicht en je treedt krachtig en professioneel op als dat nodig is. Je leert publiek op professionele manier informeren en verwijzen. Je ontwikkelt een scherp oog voor onveilige situaties en leert op tijd ingrijpen om deze situaties te voorkomen.
Sport- en bewegingsleider
Sport- & Bewegingsleider is een opleiding waarbij je breed start in een eenjarig gemeenschappelijk programma. Je maakt dan uitgebreid kennis met allerlei sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. Jouw werkterrein is breed. Je kunt bij allerlei organisaties aan de slag in een uitdagende baan, meestal met variabele werktijden. Bijvoorbeeld bij fitnesscentra, sportverenigingen, zwembaden, buitensportbedrijven, multifunctionele sportcomplexen, recreatiebedrijven en buurt- of wijkorganisaties. Ook de mensen met wie je gaat werken verschillen in leeftijd, vaardigheden en achtergrond. Voor de één organiseer je recreatieve activiteiten, met de ander werk je op therapeutische basis, of je gaat samen iemands sportprestaties verbeteren.