Stuur dan een e-mail naar info@roca12.nl
Het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) bereidt je voor op het mbo. Ook als je een havo diploma hebt, of vroeger een ander diploma hebt gehaald, dan kan je studeren aan het mbo.
Zit je op een praktijkschool of heb je je vmbo-diploma niet gehaald? Ook dan heeft het mbo een opleiding voor jou. Je kunt een entree-opleiding doen. Meer informatie over het mbo-onderwijs vind je hier.
Overzicht alle mbo-opleidingen
Buurtsportcoach
Ben jij graag op een actieve manier betrokken bij je omgeving en wil je zelf ook volop in beweging zijn? Tijdens de opleiding buurtsportcoach kom je alles te weten over sport & beweging voor jezelf én iedereen om je heen. Kom ook in beweging!
Leefstijlcoach
Sporten, sporten en nog eens sporten. Jij doet niets liever dan sporten. Je wilt zelf je gezondheid en prestaties verbeteren, maar ook anderen helpen om dat te doen. Dus wil je leefstijlcoach worden. Daarvoor volg je de opleiding leefstijlcoach. Tijdens de opleiding leefstijlcoach leer je niet alleen over bewegen zelf, maar ook over activiteiten organiseren, gezondheid stimuleren en andere mensen in beweging krijgen. Echt iets voor een sportfanaat zoals jij!
Leidinggevende keuken
Tijdens de opleiding leidinggevende keuken krijg je bij het Astrum College een dynamische onderwijsmix van theorie en praktijk. We stomen je met persoonlijke aandacht stap voor stap klaar voor een leidinggevende functie binnen een horecabedrijf. Niet alleen leer je de werkzaamheden in de keuken perfect uitvoeren, ook ontwikkel je een uitstekende professionele beroepshouding die je met een glimlach uitstraalt naar je gasten én collega’s. Je leert planningen maken, menukaarten samenstellen, budgetten bewaken en begrotingen opstellen.
Manager /ondernemer horeca
Tijdens de opleiding manager/ondernemer horeca leer je vakkundig een restaurant, hotel of café runnen. In de praktijklessen doe je de specifieke kennis, technieken en vaardigheden op die nodig zijn in de bediening en frontoffice. Ook beheers je de zakelijke kant van het vak, zoals het overzicht houden in de financiën en de drank- en voedingsmiddelenvoorraad.
Sport- en bewegingsleider
Sport- & Bewegingsleider is een opleiding waarbij je breed start in een eenjarig gemeenschappelijk programma. Je maakt dan uitgebreid kennis met allerlei sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. Jouw werkterrein is breed. Je kunt bij allerlei organisaties aan de slag in een uitdagende baan, meestal met variabele werktijden. Bijvoorbeeld bij fitnesscentra, sportverenigingen, zwembaden, buitensportbedrijven, multifunctionele sportcomplexen, recreatiebedrijven en buurt- of wijkorganisaties. Ook de mensen met wie je gaat werken verschillen in leeftijd, vaardigheden en achtergrond. Voor de één organiseer je recreatieve activiteiten, met de ander werk je op therapeutische basis, of je gaat samen iemands sportprestaties verbeteren.
Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
Tijdens de opleiding zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw krijg je bij het Astrum College een dynamische onderwijsmix van theorie en praktijk. Wat je van de opleiding kunt verwachten en leren? Als eerste aanspreekpunt voor gasten zorg jij ervoor dat zij een zo prettig mogelijk verblijf hebben. Om gasten op professionele wijze te informeren en adviseren over dranken en spijzen, doe je kennis op van producten, bereidingswijzen, menuleer en gastronomie. Je leert speciale serveerhandelingen verrichten, bereidingen aan tafel uitvoeren en raakt bekend met de hygiëneregelgeving. Je brengt samen met medestudenten je kennis in de praktijk in leerrestaurant La Rana. Ook doe je kennis op middels excursies, workshops en studiereizen.
Zelfstandig werkend kok
Tijdens de opleiding zelfstandig werkend kok krijg je bij het Astrum College een dynamische onderwijsmix van theorie en praktijk. Je volgt theorielessen en concrete vaardigheidstrainingen. Als kok werk je zelfstandig, maar – je raadt het al – natuurlijk ook in teamverband. Beide ‘manieren van werken’ en specifieke vaardigheden krijgen de aandacht. We leren je stap voor stap alle benodigde vaktechnieken toe te passen. Zo doe je kennis op van allerlei gerechten en bereidingswijzen en raak je bedreven in diverse kooktechnieken.