Het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) bereidt je voor op het mbo. Ook als je een havo diploma hebt, of vroeger een ander diploma hebt gehaald, dan kan je studeren aan het mbo.

Zit je op een praktijkschool of heb je je vmbo-diploma niet gehaald? Ook dan heeft het mbo een opleiding voor jou. Je kunt een entree-opleiding doen. Meer informatie over het mbo-onderwijs vind je hier.

Overzicht alle mbo-opleidingen

Beschikbare opleidingen: 16
  • Assistant business services

    Deze opleiding bereidt jou voor op voor ondersteunend werk in de zakelijke dienstverlening. 

  • Beveiliger 2

    Als beveiliger zet jij je in om van de wereld een veilige plek te maken. Je gaat aan de slag bij drukke evenementen of bij organisaties zoals de overheid of musea. Jij weet van aanpakken en je hebt altijd je woordje klaar. Ben je ook minimaal 18 jaar? Dan is de opleiding beveiliger niveau 2 misschien iets voor jou.

  • Commercieel medewerker

    Tijdens deze mbo-opleiding commercieel medewerker krijg jij les in zaken zoals marketing en verkooptechnieken, maar ook in persoonlijke en maatschappelijke vorming. Hierdoor ontwikkel je de klant- en servicegerichte houding die essentieel is in het vak. Je krijgt inzicht in marktontwikkelingen, producten, diensten, klanten en organisatie. Je gaat je onder meer bezighouden met het toepassen van verschillende marktonderzoekmethodes, offertes opstellen verkoopplannen voorbereiden en het gebruiken van verschillende verkooptechnieken.

  • Machineoperator houttechniek

    Tijdens de BBL-opleiding machineoperator houttechniek leer je hout en plaatmateriaal omtoveren tot meubels, kozijnen, deurposten, trappen, vloeren, vlonders, hekken, daken of zelfs hele houtskeletbouwwoningen. Dit doe je met name met de hulp van houtbewerkingsmachines, zoals boor- en schuurmachines, cirkel- en platenzagen en freesbanken. Tegenwoordig zijn veel van deze houtbewerkingsmachines computergestuurd. Je leert ze instellen, bedienen en onderhouden. Ook kun jij straks 3D-tekeningen maken die je met de computergestuurde houtbewerkingsmachines vervolgens tot in het kleinste detail kan namaken.

  • Medewerker Fastservice

    Als medewerker fastservice werk jij bijvoorbeeld in een café, kantine of zelfbedieningsrestaurant. Tijdens deze opleiding fastservice leer jij alles over werken op zo’n kleinschalige horecalocatie. Je komt alles te weten over gastvrijheid, hygiëne, arbo, veiligheid, apparatuur, horecaregels en voorraad beheren. Je leert hoe je de omgeving werkklaar maakt en hoe je producten moet verkopen en distribueren. Ook kun je keuzedelen volgen om meer te leren over verschillende onderwerpen binnen het vakgebied. Met zo’n veelzijdige ontdekkingstocht heb jij straks meer dan genoeg keuze voor een vervolgopleiding en veel kansen op de arbeidsmarkt.

  • Medewerker fotografie

    Op deze fotografie opleiding maak je uitgebreid kennis met het vak fotografie en het filmen met een spiegelreflexcamera. Je leert het vak het beste door het veel te doen: dus oefen je het fotograferen volop tijdens praktijkopdrachten in de studio en daarbuiten. Er is veel aandacht voor het maken van foto’s.

  • Medewerker productietechniek

    Kwaliteit en vakmanschap zijn voor jou zeker geen brug te ver. Daarom ben jij zeer geschikt om aan de slag te gaan als medewerker productietechniek. Als medewerker productietechniek bewerk je plaat- en profielmaterialen tot verschillende constructies, zoals bruggen, apparaten of gebouwen. De opleiding medewerker productietechniek van het Technova College duurt 2 jaar. Daarna kun je aan de slag als bruggenbouwer (letterlijk!) of in een ander onderdeel van constructie- en apparatenbouw.

  • Metselaar

    Tijdens de opleiding Metselaar leer jij allerlei soorten metselwerk kennen en uitvoeren. Dit begint bij de basistechnieken. Zo leer je hoe je schoon metselwerk aflevert (metselwerk dat zichtbaar blijft). Ook vuil metselwerk (metselwerk dat later nog een afwerklaag krijgt) komt aan de orde. Zo leer je voegen, isoleren en scheidingswanden zetten. Ook doe je vakkennis op over steensoorten, lijmen en species. 

  • Meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer

    Met de opleiding Meubelmaker/(Scheeps)Interieurbouwer wordt je met theorie en praktijk klaargestoomd voor een carrière in de meubelbranche. Je leert technische tekeningen lezen en doet kennis op over diverse houtmaterialen. Met behulp van diverse machines, gereedschappen en materialen, maak je verschillende producten. Dat kan een tafel, bed of winkelinrichting zijn. Je leert monteren, afwerken, lijmen en kitten en verschillende gereedschappen en machines bedienen. Bij het instellen en bedienen van houtbewerkingsmachines is volop aandacht voor de milieu- en Arbowetgeving. 

  • Montagemedewerker houttechniek

    Tijdens de opleiding Montagemedewerker Houttechniek leer je werken met allerlei handgereedschappen en machines volgens geldende milieu- en Arbovoorschriften. Je leert hoe je kozijnen, ramen, deuren en andere gevelelementen in elkaar zet en monteert. Jij zorgt ervoor dat de onderdelen de juiste maat en vorm krijgen en hoe je zorgvuldig en veilig te werk gaat. Het wordt jouw taak om deze onderdelen te monteren en klaar te maken voor verzending naar de bouw. 

  • Monteur elektrotechnische installaties

    Word onmisbaar met de opleiding monteur elektrotechnische installaties.

    Jij leert hoe je diverse soorten elektrotechnische installaties goed en veilig kunt laten werken. Jij weet hoe ze werken, hoe je ze moet installeren, onderhouden en indien nodig repareren. Je wordt dus super breed opgeleid! Zo is straks geen dag hetzelfde. Je krijgt les in elektriciteitsleer, materialenkennis en gereedschappenleer. Zo zorgen wij ervoor dat je theoretisch genoeg onderbouwd bent om in de praktijk ieder probleem op te lossen. 

  • Monteur mechatronica

    Tijdens de BBL-opleiding monteur mechatronica leer je hoe je machines moet bouwen en onderhouden. Je weet hoe je de onderdelen van apparatuur en machines maakt, monteert en inbouwt. Jij stelt de machines in en ziet erop toe dat ze naar behoren functioneren. Onder jouw toeziend oog werken machines straks optimaal. We zorgen ervoor dat je een goede theoretische basis hebt. Je leert over metaaltechniek, besturingstechniek en elektrotechniek. 

  • Retailmedewerker

    Tijdens de opleiding retailmedewerker, draait alles om verkopen. Goed contact maken is daarbij erg belangrijk. Zo leer je hoe je goed contact krijgt met de klant, collega’s en jouw leidinggevende. En verkopen leer je vooral in de praktijk, dus oefen je in praktijklessen hoe je verkoopgesprekken voert en de juiste service verleent aan de klant. Je komt meer te weten over het ontvangen en opslaan van goederen en hoe je deze artikelen aantrekkelijk presenteert in een winkel. Jij weet straks precies hoe je je klanten kunt beïnvloeden! 

  • Retailspecialist

    Tijdens de opleiding retailspecialist niveau 3 bbl maak je kennis met de diverse kanten van het beroep. Je leert hoe goederenstromen lopen, hoe je het ideale verkoopgesprek voert, hoe je artikelen aantrekkelijk presenteert en hoe je de omzet in de gaten houdt. 

  • Tegelzetter

    Tijdens de opleiding leer je tegels aanbrengen op wanden en vloeren. Ook kom je alles te weten over specie, voegen, lijmen en tegels snijden. Met behulp van tekeningen leer je tegels aanbrengen in keukens en badkamers van woningen, maar ook bij bedrijven, in sportclubs, zwembaden of buitenlocaties. 

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen