Schoonheidsspecialist BOL Ede

Schoonheidsspecialist (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

De trends op het gebied van uiterlijke verzorging volg je op de voet. Je kunt goed met mensen omgaan, houdt ervan om mensen mooi te maken en geeft daarbij graag advies. Jouw werk staat garant voor kwaliteit en zorgvuldigheid.

(Allround) Schoonheidsverzorging

De opleiding Schoonheidsspecialist

Tijdens deze opleiding kom je alles te weten over gezichtsverzorging, het geven van lichaamsbehandelingen en cosmetische hand-, nagel- en voetbehandelingen. Ook een peeling of het geven van een massage leer je tijdens de opleiding.

Elk studiejaar is verdeeld in blokken van circa tien weken met één centraal thema. Jij maakt uitgebreid kennis met alle werkzaamheden binnen het vakgebied en de uitvoering ervan. Je leert hoe je een goed opgebouwde schoonheidsbehandeling kunt verzorgen. Zo leer je een huidanalyse maken en een behandelplan opstellen. Cliënten voelen zich bij jou op hun gemak, ook als ze met een huidprobleem of voor een lastige ontharingsbehandeling bij jou komen.

In het eerste leerjaar is de opleiding vooral gericht is op gezichtsbehandelingen zoals: epileren, verven van wimpers en wenkbrauwen, gezichtsmassages en het harsen van kin en bovenlip.
In het tweede leerjaar is de opleiding vooral gericht op lichaamsbehandelingen, zoals massage, harsen, pakkingen en apparatuur.

Naast het werk in de praktijk, volg je theorielessen over onder andere de huid en het lichaam. Ook wordt er tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan sociale en commerciële vaardigheden, adviseren en verkopen. Daarnaast leer je wat er komt kijken bij het opzetten en runnen van een eigen bedrijf. 

Elk leerjaar wordt afgesloten met een praktijkexamen, een ‘Proeve van Bekwaamheid’. 
 

Jouw carrière

Jij kunt als gediplomeerd schoonheidsspecialist aan de slag in een schoonheidssalon, sauna of beautyinstituut. Misschien ga jij werken in een parfumerie of drogisterij. Maar ook steeds meer fitness-, sport- en wellness-instituten vragen om gekwalificeerde schoonheidsspecialisten. Jouw vakterrein is aan nieuwe trends en verandering onderhevig, het is daarom belangrijk je continu te ontwikkelen.

Na het behalen van niveau 3 kun je doorstromen naar de opleiding Allround Schoonheidsspecialist niveau 4. Deze vervolgopleiding duurt 1 jaar.

Studie in Cijfers Schoonheidsverzorging BOL-3

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Schoonheidsverzorging BOL

Widget aanmeldformulier modellen

model worden voor studenten

Salon Dulon zoekt modellen!

Model worden voor onze studenten van Salon Dulon? Wij zoeken modellen voor tijdens lessen, toetsen en examens. Interesse? Vul het aanmeldformulier in.

Lees meer