mbo opleiding niv 2 Monteur werktuigkundige installaties Veenendaal

Monteur werktuigkundige installaties (BBL) - Veenendaal

Aanmelden

Iets voor jou?

Je hebt technisch inzicht en bent handig. Je kunt goed organiseren, werkt graag in een team, maar je kunt ook uitstekend zelfstandig aan de slag. Je bent goed in het opvolgen van richtlijnen en instructies en je hebt goede communicatieve vaardigheden.
 

De opleiding Monteur Werktuigkundige Installaties

Tijdens je opleiding kom je alles te weten over de techniek van sanitaire installaties en warmtepompen. Je leert het installeren en in bedrijf stellen van gas-, water-, riolering- en verwarmingsinstallaties. Daarnaast leer je zelfstandig werken, samenwerken en op de juiste manier omgaan met klanten en collega's. Je gaat aan de slag bij een erkend leerbedrijf en de theorielessen volg je op school.

Jouw carrière

Na jouw opleiding kun je werken als monteur bij een installatie- of gasservice en onderhoudsbedrijf. Je werk bestaat vooral uit het onderhoud aan installaties van woningen, winkels, scholen, kantoren en ziekenhuizen. Je vervangt dan bijvoorbeeld onderdelen in CV- en warmwatertoestellen. Je werkt vaak zelfstandig, maar grotere klussen doe je samen met collega's. Je rapporteert aan je klant, geeft adviezen en beantwoordt vragen.

* De opleiding duurt twee jaar, maar kan op basis van ervaring sneller worden afgerond.  
* Kies je voor deze BBL-opleiding? Dan is het belangrijk dat je bij aanvang van de opleiding al een werkplek hebt met voldoende werkuren. Dit kan een stage of betaalde baan zijn bij een erkend leerbedrijf.