Mediavormgever BOL - Ede

Mediavormgever (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent creatief en hebt gevoel voor kleur en vormgeving. Je bent ondernemend, werkt zelfstandig en kunt inspelen op behoeften en wensen van anderen. Je bent klantgericht, communicatief sterk en initiatiefrijk.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding in Ede geldt dat er in 2021 - 2022 een beperkt aantal - namelijk 40 - opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en beroepsbeeld. 
Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren wij een wachtlijst.

De opleiding Mediavormgever

De opleiding is breed en je leert alles op het gebied van grafisch vormgeven, video/animaties, fotografie en online vormgeving. Een breed scala aan vormgeving zoals commerciële media-uitingen, interactieve vormgeving als video en animatie en online design komt aan bod. Je gaat aan het werk met Adobe software.

Je leert vanuit een concept diverse media-uitingen realiseren door beeld, geluid, diverse materialen en tekst te combineren. Omdat deze uitingen ook bewegend digitaal beeld kunnen zijn, krijg je ook les in storyboard ontwikkeling, fotografie, videoanimatie en typografie.

Daarnaast leer je professioneel samenwerken en presentatietechnieken onder de knie krijgen. Tijdens de opleiding duik je in de wereld van design en de nieuwste technieken.

Jouw carrière 

Als mediavormgever kun je bij verschillende bedrijven aan de slag. Vaak zijn dat ontwerp-, webdesign- of reclamebureaus. Maar dat kan ook een baan bij een multimediabedrijf, audiovisueel bedrijf, drukkerij of uitgeverij zijn. Meestal maak je deel uit van een (creatief) team en er zijn ook volop mogelijkheden om je als zelfstandig ondernemer of freelancer te laten inhuren.

Jij gaat aan de slag met de vormgeving van allerlei media-uitingen en weet alle digitale middelen op een creatieve manier toe te passen. Wil jij je richten op het ontwerp van tijdschriften, brochures, reclamecampagnes, flyers websites of andere eigentijdse vormgeving? Met deze opleiding ben jij een echte allrounder!   

Doorleren? 

Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding Mediatechnologie, Communication and mediadesign, de hogeschool voor de Kunsten (ArtEZ of HKU) of een andere hbo-opleiding.

DOOR BEELD, GELUID EN TEKST TE COMBINEREN, MAAK JIJ CREATIEVE MEDIA-UITINGEN

Technova College: Mediavormgeving

Bijsluiter