Commerciële dienstverlening Ede

Medewerker marketing & communicatie (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent creatief, communicatief sterk en commercieel ingesteld. Je hebt originele ideeën en vindt het leuk om teksten te schrijven.

De opleiding Medewerker Marketing & Communicatie

Jij maakt uitgebreid kennis met diverse activiteiten op het gebied van marketing en communicatie. Je leert marktonderzoek verrichten, marketingplannen opstellen en gerichte communicatiemiddelen ontwikkelen en inzetten. Dat kan via een folder, een website of misschien wel een complete campagne. Tijdens de opleiding krijg je creatieve vakken als tekstschrijven, ontwerpen, maar ook economie, communicatie, marketing en statistiek. Nederlands, Engels en Duits zijn verplichte vakken. Om straks goed voorbereid te zijn op jouw beroep, werk je al tijdens de opleiding aan praktijkopdrachten en projecten en loop je stage.

Jouw carrière

Met dit diploma op zak kun jij aan de slag bij een reclame- of communicatiebureau of op de marketing- en communicatieafdeling van een organisatie. Je hebt veel contacten binnen en buiten het bedrijf en onderhoudt deze. Je zorgt voor interne en externe nieuwsbrieven, brochures en voorlichtingsmateriaal. Je bewaakt de huisstijl, houdt de website bij, neemt deel aan beurzen en evenementen en organiseert open dagen. Jij helpt ook bij het opstellen en uitvoeren van operationele plannen, zoals marketing-, communicatie- en verkoopplannen. Daarbij probeer je zoveel mogelijk in te spelen op de behoeften en wensen van (mogelijke) doelgroepen. Ook verricht je regelmatig marktonderzoek en zet je bijvoorbeeld een gerichte campagne op.

Doorleren?

Na het behalen van dit diploma kun je doorstuderen aan het hbo

Bijsluiter