Gastheer/-vrouw (BBL) - Arnhem

Aanmelden

Iets voor jou?

Als gastheer/gastvrouw ben je sociaal, flexibel en een harde werker. Je staat en loopt veel tijdens een werkdag en je werkt op onregelmatige tijden. Je wilt meer te weten komen over dranken en eten en je maakt het mensen graag naar de zin. 

De opleiding Gastheer/Gastvrouw 

Tijdens de opleiding gastheer/gastvrouw leer je alles over gastvrijheid en het werken met mensen. Jij leert hoe gasten zich welkom voelen en hoe zij het naar hun zin hebben tijdens het eten en drinken. Je leert serveren, advies geven over gerechten, afrekenen, voorraden bijhouden en opbergen, omgaan met klachten en hoe je zorgt voor een schone en veilige horecagelegenheid. 

Jouw carrière 

Als gastheer of gastvrouw ben jij het visitekaartje van een restaurant, café, partycentrum, cateraar, congrescentrum of hotel. Je verwelkomt de gasten en begeleidt ze naar hun plaats. Je vertelt wat er op het menu staat, neemt de bestelling op, serveert uit en maakt de rekening op. Je werkt veel samen met collega’s en als er klachten zijn, los jij ze vakkundig op. 
 

Studie in Cijfers Bediening BBL-2

Studie in Cijfers 

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Bediening