(Bedrijfs)autotechnicus Veenendaal

Bedrijfsautotechnicus (BBL) - Veenendaal

Aanmelden

Per 1-8-2021 wordt deze opleiding samengevoegd met de opleiding: Autotechnicus .
Deze opleidingen krijgen de nieuwe naam: Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen.

Bij het aanmelden voor deze opleiding kies je voor de opleiding: Basis technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Iets voor jou?

Je werkt het liefst met je handen. Je sleutelt graag aan vracht- of bedrijfsauto’s en hebt gevoel voor techniek en elektronica. Mensen werken graag met jou samen en kunnen op je vertrouwen.

De opleiding Bedrijfsautotechnicus

Als bedrijfsautotechnicus monteer en vervang je onderdelen en accessoires van bedrijfsvoertuigen. Je leert op professionele wijze controlebeurten en onderhoudsbeurten uitvoeren en kleine voorkomende reparaties verrichten bij vrachtwagens of bedrijfsauto’s. Je krijgt workshops op het gebied van koelsystemen, dieselsystemen, wielen, banden en luchtdrukremmen, elektro en verlichting. In bedrijfsauto’s zit steeds meer moderne elektronische apparatuur, waarmee je al tijdens de opleiding kennis maakt.

Je werkt ook aan vaardigheden die van belang zijn binnen dit beroep. Het verlenen van service en het hebben van een juiste beroepshouding is daarbij erg belangrijk. Een gedeelte van de opleiding bestaat uit praktijkopdrachten, die je uitvoert in de werkplaats op school en/ of het leerbedrijf. Op deze manier pas je de theorie toe in de praktijk. 

Jouw carrière

Na de opleiding kun je gaan werken bij een garage voor bedrijfsauto’s, trucks, busvervoerbedrijven of andere bedrijfstransportmiddelen. Je neemt bedrijfsvoertuigen vakkundig onder handen zodat ze weer veilig de weg op kunnen.