Mbo opleiding assistent bouwen wonen en onderhoud

Assistent bouwen wonen en onderhoud - (BBL) - Ede

Iets voor jou? Je helpt bij allerlei bouwklussen en zorgt dat je collega's met de juiste materialen en gereedschappen kunnen werken. Je hebt een actieve instelling, een passend werktempo en verantwoordelijkheidsgevoel.

Je kunt je niet meer aanmelden voor deze opleiding. Deze opleiding heeft het maximaal aantal aanmeldingen bereikt. 

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding in Ede geldt dat er in 2019 -2020 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding en beroepsbeeld.

 

De Opleiding Assistent Bouwen, Wonen & Onderhoud

Als Assistent Bouwen, Wonen & Onderhoud werk je aan eenvoudig en/of routinematig werk, zoals het plaatsen van steigers, sloopwerk en schilderwerk. Je voert deze werkzaamheden alleen of samen met anderen uit. 

Je  leert omgaan met verschillende gereedschappen, materialen, machines en (half)producten. Je zorgt voor je eigen veiligheid en die van je werkomgeving. Je kunt eenvoudige metingen uitvoeren en je assisteert de vakman. Je hebt basiskennis van afvalscheiding en milieu. 

Je  komt op tijd, werkt netjes en nauwkeurig en je houdt je aan gemaakte afspraken. Je controleert je eigen werk en vraagt om verduidelijking als je de instructie niet begrijpt. Je laat de werkplek netjes achter.

Jouw carrière

Als assistent bouwen, wonen en onderhoud kun je aan het werk in de hout- en meubelbranche, in de afbouwbranche, in de schilders- en onderhoudsbranche of in de bouw. Dit is een beroep voor echte doeners, die graag de handen uit de mouwen steken. 

Soms  werk je in een werkplaats, maar vaak ook binnen of buiten op locatie. Bij buitenwerk moet je rekening houden met wisselende weersomstandigheden en heb je soms te maken met werk op hoogte. Veilig leren werken is daarom heel belangrijk. Ook moet je goed kunnen samenwerken en weet je van aanpakken. 

Wil je verder leren?

Dan kun je doorstromen naar een technische opleiding op niveau 2, zoals:
•    Timmerman
•    Metselaar
•    Tegelzetter
•    Betontimmerkracht
•    Betonmodelmaker
•    Vakkracht houtskeletbouw