Meest gestelde vragen - Aanmelden

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over aanmelden bij ROC A12 ( Astrum College, Dulon College en Technova College).

Wanneer het niet lukt om je via het digitale aanmeldformulier aan te melden voor de opleiding die je graag wilt gaan volgen, kun je de hulp inroepen van ons ondersteuningsteam. Het team staat voor je klaar om mee te kijken bij jouw aanmelding en samen met jou de aanmelding zo in te vullen dat deze goed ingediend kan worden. Het team is beschikbaar op maandag tot en met donderdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. 

Je kunt het team bereiken via: 
Telefoonnummer: 0318 - 455 410
of 
email: ondersteuning_api@cog.nl

Aanmelden kan op deze manieren:

  • Meld je hier direct aan
  • Ga naar de opleidingspagina van je keuze en klik op ‘Aanmelden’
  • Bezoek een Open Dag en meld je daar meteen aan

In verband met de overgang naar een nieuw studenten informatie systeem (Osiris) kan het voorkomen dat een opleiding nog niet te vinden is. In dat geval kun je een mail sturen naar API (api@roca12.nl) .  We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je kunt je altijd aanmelden voor een opleiding. Wanneer je je vóór 1 mei aanmeldt en je voldoet aan de eisen, dan is het zo goed als zeker dat je wordt geplaatst voor de opleiding van je keuze.

Een aantal opleidingen van ROC A12 hebben een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Het beperken van het aantal opleidingsplaatsen wordt ook wel numerus fixus genoemd.  Dit is onder andere bepaald aan de hand van beschikbare stageplekken en werkgelegenheid voor die opleiding.

Alle opleidingen met een beperkt aantal opleidingsplaatsen kun je bekijken op deze pagina

Als je je aangemeld hebt, krijg je meestal binnen 3 weken een schriftelijke bevestiging van je aanmelding. Via de opleiding van je keuze ontvang je op een later tijdstip een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een gesprek/bijeenkomst met een docent van de door jou gekozen opleiding. 
Als er bij je kennismakingsgesprek geen bijzonderheden zijn, ontvang je van ons een  onderwijsovereenkomst. Pas als deze overeenkomst getekend opgestuurd is ben je officieel ingeschreven voor de opleiding.

Om voldoende informatie over jou te krijgen vul je een Digitaal doorstroomdossier in. Het doorstroomdossier is een extra informatiedocument bij je aanmelding met je aanmelding vormt het doorstroomdossier het startpunt voor de kennismaking. Het doorstroomdossier is een digitaal formulier met onder andere gegevens over jouw vooropleiding en motivatie.

Zit je op het vmbo?
Via jouw mentor heb je een activatiecode gekregen om jouw doorstroomdossier te activeren en vervolgens in te vullen. Op www.digitaaldoorstroomdossier.nl kun je jouw dossier aanmaken of verder afmaken. Ben je niet (meer) in het bezit van jouw activatiecode, dan kun je deze bij jouw mentor / decaan opvragen.

Zit je niet (meer) op het vmbo? kijk dan hier: https://www.a12.nl/digitaal-doorstroomdossier

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een gesprek/bijeenkomst met een docent van de door jou gekozen opleiding. 
Tijdens dit gesprek/bijeenkomst wordt gevraagd naar je motivatie voor de opleiding, daarnaast wordt eventueel het Digitaal Doorstroom Dossier besproken. Zowel jij als de docent kunnen vragen stellen om zo samen te bekijken of de gekozen opleiding bij je past.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel dan je vraag via steljevraag@astrumcollege.nl of steljevraag@duloncollege.nl of steljevraag@technovacollege.nl en wij helpen je graag verder!