Het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) bereidt je voor op het mbo. Ook als je een havo diploma hebt, of vroeger een ander diploma hebt gehaald, dan kan je studeren aan het mbo.

Zit je op een praktijkschool of heb je je vmbo-diploma niet gehaald? Ook dan heeft het mbo een opleiding voor jou. Je kunt een entree-opleiding doen. Meer informatie over het mbo-onderwijs vind je hier.

Overzicht alle mbo-opleidingen

Beschikbare opleidingen: 11
  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

    Wil jij graag kinderen en jongeren ondersteunen in hun ontwikkeling en in de omgang met elkaar? Dan zit jij helemaal op je plek op de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

  • Mbo-verpleegkundige

    Jij wilt een afwisselende baan in de zorg. Aandacht geven en begrip tonen zijn voor jou tweede natuur en je werkt graag met mensen. De opleiding mbo-verpleegkundige past dan perfect bij jou. Als verpleegkundige werk je in grote mate zelfstandig. Je voert het behandel- en zorgplan vakkundig en volgens de beroepscode uit. Tijdens de opleiding leer je wat dit inhoudt.

  • Middenkaderfunctionaris bouw

    Als middenkaderfunctionaris bouw wordt de bouwwereld jouw werkterrein. Je houdt je bezig met het ontwerpen van gebouwen, het uitwerken van de ontwerpen en je stuurt het bouwplaats personeel aan bij de realisatie en onderhoud.   

    Door te werken aan bouwprojecten komen alle aspecten en werkvelden aan bod. In teams zorgen jullie ervoor dat ieder project opgeleverd wordt. Daarbij wordt je ondersteund met lessen als ontwerpen, constructieleer, begroten, plannen, bouwwetgeving, bouwtechnisch rekenen en bouwtechnische tekenen.  Hierdoor bouw je een brede (kennis)basis op. 

  • Onderwijsassistent

    Jij hebt een actieve houding. Je durft initiatief te nemen. Maar vooral: jij wilt kinderen graag iets leren. Als jij jezelf hierin herkent, zit je helemaal op je plek met een opleiding onderwijsassistent. Met de kennis die je hier opdoet, help jij de volgende generatie op hun best te zijn.

  • Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg

    Tijdens je opleiding leer je (tijdelijk of permanent) doelgroepen te begeleiden die ondersteuning, begeleiding en/of zorg nodig hebben. Denk hierbij aan mensen van verschillende leeftijden met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, psychische problemen of psychiatrische problematiek. Een persoonlijk begeleider is het aanspreekpunt voor cliënten en wettelijke vertegenwoordigers. 

  • Technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving

    Wil jij die breed inzetbare vakheld binnen de elektrotechniek worden? Met een BBL-opleiding technicus elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving (voorheen: technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit) werk jij aan allerlei soorten gebouwen. Je kunt een functie krijgen als bijvoorbeeld werkvoorbereider, installateur, monteur of ontwerper.

  • Technicus engineering

    Als technicus engineering heb jij techniek in de vingers. Jij weet straks hoe dingen mechanisch en elektrotechnisch in elkaar zitten. Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot technicus middenkader engineering. Je begint met een tweejarige basis, waarin je breed kennis opdoet over mechatronica en engineering. Na het tweede jaar kies je een uitstroomrichting. 

  • Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen

    Je leert als technisch specialist voor personenauto’s en bedrijfsauto’s hoe je complexe mechanische en elektrotechnische storingen op kunt sporen en hoe je deze op kunt lossen. Je maakt je de systeemkennis eigen, die je nodig hebt voor dit beroep. Je leert werken met meet- en andere specialistische apparatuur.

  • Uitvoerder bouw en infra

    Als echte vakheld in de bouw ken jij jouw vak, maar wil je een stap verder zetten. Met de opleiding tot uitvoerder in de bouw of infra ontwikkel jij te tot een onmisbare professional. Tijdens de opleiding maak je kennis met alle onderdelen van de bouw, timmerindustrie en het meubelmaken. Je leert omgaan met situaties die de bouw- of productieprocessen kunnen verstoren en hoe je deze op kunt lossen.

  • Werkvoorbereider houttechniek

    Tijdens de opleiding Werkvoorbereider Houttechniek je omgaan met situaties die de productieprocessen (kunnen) verstoren. Denk aan problemen in de planning, (kwaliteits)afwijkingen van materialen en storingen aan productiemiddelen. Verder ben je in staat, na het behalen van je diploma, productiegegevens en productieplanningen samen te stellen en te bewaken. Verder leer je calculeren en offertes maken. 

  • Werkvoorbereider meubelindustrie (scheeps)interieurbouw

    Ben jij een echte vakman in de meubelindustrie of interieurbouw, maar nog niet uitgeleerd? Of ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Leer door en word werkvoorbereider! Met de BBL-opleiding werkvoorbereider meubelindustrie/ (scheeps)interieurbouw ontwikkel jij je tot een onmisbare vakheld in jouw branche. Jij bent straks de spin in het web in het productieproces.

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen