WIS Collect

WIS Collect – hoe werkt het?

WIS Collect is een gratis online dienst voor studenten en ouder(s)/verzorger(s). WIS Collect wordt vanuit school gebruikt om de facturen en betalingen van bijvoorbeeld wettelijk cursusgeld te digitaliseren. Binnen WIS Collect heb je toegang tot de facturen en factuurvoorstellen die voor jou of je kind(eren) klaar staan. Uiteraard wordt zorgvuldig met al je gegevens omgegaan en is de server waarop deze staan goed beveiligd.

Graag vragen wij je om al je betalingen aan school via WIS Collect te verrichten. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen, zoals het betalen via iDEAL (met je eigen vertrouwde omgeving voor internetbankieren) en een eigen persoonlijke pagina met een handig overzicht van uitgaven en uitgevoerde betalingen per schooljaar.

Registreren als ouder/student (18+) voor je inloggegevens voor WIS Collect

Bij de start van het schooljaar ontvang je een e-mail met daarin een link naar jouw persoonlijke pagina binnen WIS Collect. Hiervoor is het belangrijk dat onze administratie jouw juiste e-mail adres heeft.

Wachtwoord vergeten?
Ben je je wachtwoord vergeten of is je account na drie mislukte inlogpogingen geblokkeerd? Ga naar [Wachtwoord vergeten] en vul de gebruikersnaam óf het e-mailadres in waarmee je bij WIS Collect geregistreerd bent. Klik op [Opvragen]. Je ontvangt je nieuwe wachtwoord per e-mail.

Afhandelen factuur en betaling

Overzicht
Wanneer je bent aangemeld op WIS Collect heb je een overzicht van de openstaande facturen en de facturen uit het verleden. Ouder(s)/verzorger(s) met meerdere kinderen kunnen door op het logo van de school (linksboven) te klikken, een overzicht krijgen van alle kinderen.

  • Onder de knop [Allemaal] zie je een totaaloverzicht van de facturen;
  • Onder de knop [Openstaand] vind je jouw openstaande facturen;
  • Onder de knop [Voldaan] is er een overzicht van de betaalde facturen;
  • Onder de knop [Komend] kun je zien welke facturen er in de toekomst klaar worden gezet;
  • Onder de knop [Verlopen] zie je de facturen waarbij de uiterste reageerdatum is verstreken;
  • Onder de knop [Archief] vind je de facturen uit het verleden.

Facturen openen
Door te kiezen voor [Inzien] krijg je een overzicht van de betreffende factuur. Per factuurregel heeft de school bepaald of een regel al dan niet verplicht is. De school kan per factuurregel ook bepalen of er meer informatie over de betreffende factuurregel wordt verstrekt.

Factuurregels kiezen
Zelf kun je, door de factuurregels aan te vinken of juist uit te vinken, bepalen wat de hoogte van het factuurbedrag wordt. Als je een factuurregel niet aan of uit kunt vinken dan betekent dit dat deze factuurregel verplicht is. Het uitvinken van een factuurregel kan consequenties met zich meebrengen. Deze zullen in beeld verschijnen zodra je de desbetreffende factuurregel uitvinkt. Wanneer je bepaald hebt welke factuurregels je wenst te gaan voldoen, dan kunt je via de knop [Volgende] kiezen op welke manier je de factuur wenst te gaan voldoen. Doorgaans wordt er gewerkt met iDEAL. Verder is het mogelijk om in termijnen te betalen wanneer de school dit klaar heeft gezet.

Factuur controleren
Wanneer je de betaalwijze hebt gekozen én de algemene voorwaarden van de school hebt geaccordeerd, dan heb je nog eenmalig de mogelijkheid om de factuur te controleren. Je krijgt tevens de factuur per e-mail toegestuurd.

Afronding
Wanneer de betaling is gelukt, kom je terecht op de overzichtspagina voor de betreffende factuur.

Heb je vragen over WIS Collect? Dan kun je een e-mail sturen naar onderwijsadministratie.sva@roca12.nl of even bellen naar 0318- 455 462.