Mbo-opleidingen ROC A12 Iets voor jou?

ROC A12 voor jou?

ROC A12 is een middelgroot 'Regionaal Opleidingen Centrum' (ROC) met professionele voorzieningen en moderne materialen om je nieuwe vak te leren. Bijvoorbeeld een professionele televisiestudio, een Makerslab met 3D-printers, een schoonheidssalon, een leerrestaurant en meerdere sporthallen. Bij ROC A12 heb je keuze uit meer dan 100 mbo-opleidingen. Ruim 6.000 studenten volgen bij ons een opleiding, op verschillende niveaus. Dit kan in voltijd of in deeltijd.

Opleiding voor doeners

Welke richting of opleiding je kiest, je volgt een opleiding voor doeners. Naast theorielessen, doe je veel ervaring op in de praktijk. Je loopt stages, voert opdrachten uit voor bedrijven of instellingen. Je bezoekt bedrijven en instellingen en krijgt workshops en gastlessen van ervaren praktijkmensen. ROC A12 onderhoudt daarvoor goede contacten met het bedrijfsleven en instellingen in de regio.

BOL of BBL

Wil je in voltijd studeren? De Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) staat voor dagonderwijs. Naast theorieles bezoek je ook regelmatig bedrijven en werk je aan praktijkopdrachten. Heb je al een baan of wil je studeren combineren met een baan? Kies dan een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg). Meestal ga je één dag per week naar school en daarnaast werk je minimaal 20 uur per week.

School voor iedereen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ROC A12. We bieden alle voordelen van een groot college, zoals een breed scala aan opleidingsmogelijkheden en uitstekende faciliteiten. Tegelijkertijd creëren we een prettige en vertrouwde sfeer met een kleinschalige opzet van de diverse afdelingen. We hebben een Studentenraad die opkomt voor de belangen van onze studenten. En voor studenten die willen doorstromen naar het hbo, zijn er goede afspraken met een aantal hbo-instellingen in Gelderland (HAN en CHE) en Utrecht (HU). Bij een groeiend aantal opleidingen kun je daardoor profiteren van een kortere studieduur.

Sportief & Gezond

ROC A12 heeft gezondheid en vitaliteit van de student hoog in het vaandel staan. Met het sport- en leefstijlprogramma 'Sport 4 You' bouwen alle eerstejaars studenten een 'Sportfolio' op. Gedurende de gehele studieloopbaan wordt de student regelmatig getest op gezondheid en vitaliteit.

Sport Talent Traject

Het Sport Talent Traject (STT) richt zich op ondersteuning van topsporters en sporttalenten die studeren bij ROC A12. Voor deze sporters geldt dat zij op hoog (inter)nationaal niveau hun sport beoefenen en daarmee de medewerking krijgen vanuit ROC A12 om sport en onderwijs te combineren. Meer weten? Kijk hier of neem contact op met het Sportbureau.