mbo opleiding UItvoerder-bouw-infra-ede

Uitvoerder Bouw & Infra (BBL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent een goede vakman, maar je wilt een stap verder in je loopbaanontwikkeling richting uitvoerder of werkvoorbereider. Je bent gedreven en leergierig en wilt jouw blik verbreden. Ook wil je meer weten over de bedrijfskundige kant van het vak omdat je plannen en organiseren interessant vindt en graag meer zelfstandig wilt gaan werken. De commerciële kant van het vak trekt je aan. 

De opleiding Uitvoerder Bouw & Infra

Je hebt al een opleiding op niveau 3 afgerond. Deze opleidingen bereiden jou voor op een leidinggevende functie. Je leert plannen, kosten beheren, personeel regelen en een bouwadministratie voeren. Je leert coördineren en zorgdragen dat de benodigde materialen tijdig op de juiste plaats aanwezig zijn. Je bent bij verschillende stadia van een project betrokken.

Tijdens de opleiding maak je kennis met alle onderdelen die te maken hebben met de bouw, timmerindustrie en/of meubelmaken. Dit loopt uiteen van leren omgaan met situaties die de bouw- en/of productieprocessen (kunnen) verstoren. Ook krijg je les in Autocad. Aandacht wordt besteed aan organisatie, bouwplaats- en/of werkplaatsinrichting, kostenbewaking maar ook algemene vakken zoals rekenen, loopbaan en burgerschap en Nederlands. Een groot deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk bij het bedrijf waar je werkt.

Jouw carrière

Met deze opleidingen kun je aan de slag bij een uitvoerend bouwbedrijf of een bedrijf in de timmer- of meubelindustrie. Jij ondersteunt de hoofduitvoerder (of treedt zelf op als uitvoerder) met het organiseren van een bouwproject; je bereidt projecten voor die betrekking hebben op het bouwen/inrichten van gebouwen. Je maakt (en controleert) technische tekeningen, maakt calculaties en doet de bijkomende administratie. Jij bent de organisator van een project en/of begeleidt de productie en je ziet erop toe dat het project (van klein tot groot) goed wordt afgerond. Ook kun je in een adviserende en/of commerciële rol terechtkomen.