Applicatie- & mediaontwikkelaar Velp

Software Developer (BOL) - Velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij kunt goed samenwerken, luisteren en werken volgens een plan van aanpak. Ook heb je er geen moeite mee om iets duidelijk uit te leggen en om iets presenteren. 

De opleiding Software Developer

Als software developer realiseer je diverse multimedia applicaties. Denk aan apps voor smartphones, je favoriete games en natuurlijk websites. Tijdens de opleiding komen verschillende ontwikkeltechnieken aan bod. Je leert verschillende programmeertalen om dit te realiseren en de tools waarin je deze toepast. Ontwerpen, realiseren, implementeren en onderhouden: jij beheerst straks alle stappen die nodig zijn om nieuwe software succesvol te ontwikkelen en te integreren binnen een bedrijf. Dit doe je volgens een plan van aanpak. 

Je houdt rekening met veiligheid en ontdekt hoe je applicaties beschermt tegen virussen en hackers. Je werkt volgens een programma van eisen en zoekt uit wat de informatiebehoefte is. Je leert hoe je een ontwikkelomgeving inricht, acceptatietesten uitvoert, implementeren en onderhoud en beheer van de applicatie. Je leert goed luisteren naar de wensen en ideeën van anderen. Ook is het jouw taak om uit te leggen welke oplossing je hebt bedacht en hoe het programma werkt.

JOUW CARRIERE 

Met een mbo 4-diploma Software Developer kun je aan de slag bijweb bedrijven om daar de nieuwste websites en tools te ontwikkelen, meewerken bij een applicatie-ontwikkelaarsbedrijf waar je aan de nieuwste automatiseringen voor bedrijfsprocessen werkt of toch die ene briljante mobiele app ontwikkelt. Ook is het mogelijk om aan de slag te gaan in de game‐industrie en daar te werken aan nieuwe games en ervaringen voor allerlei platformen.
Jouw werkzaamheden bestaan uit het realiseren van de bovengenoemde programma’s of onderdelen. Je zorgt ervoor dat ze goed werken en dat ze ingevoerd worden. Je houdt ook in de gaten of bestaande programma’s en applicaties goed blijven werken of moeten worden uitgebreid. Je zal veelal in teams met andere ontwikkelaars werken.

Doorleren?

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding Informatica, Technische Informatica of Game Developer.

    

Studie in Cijfer Software development BOL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Software development BOL