Servicemedewerker gebouwen

Servicemedewerker gebouwen (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij hebt iets met techniek en werkt graag met je handen. Je hebt oog voor veiligheid en verantwoordelijkheid en je hebt een dienstverlenende instelling.

De opleiding

Kennis en vaardigheden doe je op tijdens theorielessen en praktijkopdrachten. Je leert werken volgens arbo-, veiligheids- en milieuvoorschriften. Je voert onderhoudswerkzaamheden uit als stuken, schilderen, tegelzetten en timmeren. Je leert verschillende technieken kennen in de bouw en elektro en van werktuigkundige installaties. Ook materialen en middelen kennen voor jou straks geen geheimen meer. Naast het werken met je handen, leer je meer over het gebruik van moderne communicatiemiddelen en krijg je lessen in Loopbaan & Burgerschap, Nederlands, Engels, wiskunde en sport.

Jouw carrière

Als Servicemedewerker Gebouwen verricht je (preventief) onderhoud in en rondom gebouwen. Jij kunt na de opleiding in dienst bij een aannemer of onderhoudsbedrijf, maar ook bij een ziekenhuis, hotelketen, school, winkelcentrum, recreatiepark en zorginstelling. 
 

Verder leren?

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de 1-jarige kopopleiding niveau 3: Allround vakkracht onderhoud en klusbedrijf

Specialiseren?

Bij de opleidingen Bouwkunde of Mechatronica kun jij je specialiseren in de door jou gewenste richting.

Bijsluiter

Veiligheid & Vakmanschap Servicemedewerker gebouwen

Servicemedewerker Gebouwen bij Defensie?

Tijdens deze opleiding kun je ook kiezen voor het keuzedeel Veiligheid en Vakmanschap (Veva). Dat betekent dat een deel van je opleiding bestaat uit defensielessen. Ook loop je jouw stage dan bij de genie, het bouwbedrijf van de Koninklijke Landmacht. Daar oefen je de technische kennis en vaardigheden en past deze toe in een militaire omgeving.
Al bij de aanmelding voor deze opleiding, geef je aan of je kiest voor defensie of de gewone variant.

Om voor deze richting in aanmerking te komen, doorloop je een selectie- en intakeprocedure en onderga je een verplichte sportmedische keuring. Na je opleiding heb je, mits aan alle eisen voldaan en door defensie goedgekeurd, gegarandeerd een baan bij defensie.

Lees meer