Retail Ede

Retailmanager (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent klantgericht, sociaalvaardig, ondernemend, representatief en assertief. Je hebt een commerciële en professionele instelling en bent servicegericht.

De opleiding Retailmanager

Jij wordt opgeleid tot een commerciële professional, die een eigen filiaal of afdeling gaat leiden. Jij leert meer over verkooptechnieken, communicatie en service verlenen en de juiste omgang met klanten. Ook word je getraind in leidinggeven aan medewerkers en hoe je goed contact onderhoudt met leveranciers en het hoofdkantoor. Je leert commerciële resultaten inzichtelijk maken en de juiste balans vinden tussen klantvriendelijkheid en ondernemingsbelang, bij het uitvoeren van de verkoopwerkzaamheden.

Jouw carrière

Jij kunt aan de slag als filiaalmanager van een winkelketen, maar ook als afdelingsmanager bij een groot warenhuis. Jij begeleidt en coördineert alle werkzaamheden binnen de afdeling, het filiaal of de vestiging. Ook bewaak je het imago en zorg je voor promotie. Jij bent verantwoordelijk voor het behalen van een bepaalde omzet (een target) en neemt allerlei beslissingen op het gebied van commercie, financiën en personeel om deze te behalen. Je zorgt voor alle geld- en goederenstromen van ‘jouw’ vestiging. Je coördineert taken als ontvangst en opslag van goederen, afhandeling van de verkooptransactie en de verzorging van de verkoopruimte. Jij bent pas tevreden als klanten met een goed gevoel de deur uitgaan.

Doorleren? 

Na het behalen van dit diploma kun je doorstuderen aan het hbo.

Studie in Cijfers Manager retail BOL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Manager retail BOL