Praktijkopleider Arnhem

Praktijkopleider (BBL) - Arnhem

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent in het bezit van een niveau 3- of 4-diploma in de zorg, je bent veelzijdig, communicatief sterk en kunt snel schakelen tussen personen en processen binnen een organisatie. Je kunt je goed inleven in anderen en vindt het leuk om anderen te begeleiden en iets te leren. 

De opleiding praktijkopleider 

Deze opleiding draait om het leren begeleiden van studenten, het coachen van werkbegeleiders en goed communiceren met alle betrokkenen in een opleidingstraject. Je volgt een klein deel les op school en een groot deel beoefen je in de praktijk. Tijdens de opleiding draait het om het organiseren van een leerproces, het coördineren van opleidingstrajecten, het begeleiden en coachen van werkbegeleiders en het uitvoeren van organisatie gebonden taken. 

Jij bent de schakel tussen de leerling, de school en het bedrijf

Jouw carrière 

Als praktijkopleider kun je werken in de gezondheidszorg (verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrie en thuiszorg), in de welzijnssector (kinderdagverblijven, BSO, jeugd- en jongerenwerk) en bij organisaties op het gebied van sport en bewegen. Je kunt werken in uiteenlopende sectoren, maar altijd bij een organisatie die mensen opleidt. Daar ben jij de schakel tussen de student, de school en het bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor het totale leerproces van studenten. In kleine organisaties combineer je de functie van praktijkopleider vaak met uitvoerende of leidinggevende taken. Je werkt met deelnemers van verschillende leeftijden, culturele achtergronden en verschillende manieren van leren. Je hanteert het stage-beleidsplan waarin beschreven staat welke doelstellingen er zijn, welke middelen beschikbaar en wie welke taken en verantwoordelijkheden heeft. 

Doorleren? 

Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding Verpleegkunde, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk & Dienstverlening.