Podium- en Evenemententechnicus Licht BOL - Ede

Podium- en evenemententechnicus Licht (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bezit technische creativiteit, bent flexibel en kunt goed samenwerken. Je gaat nauwkeurig en verantwoordelijk te werk. Je presteert ook onder tijdsdruk, zowel in een uitvoerende rol als in een leidinggevende positie.

PET promo

De opleiding Podium- & Evenemententechnicus Licht

Jij wordt opgeleid tot de sfeermaker van een voorstelling of evenement. De opleiding bereidt je voor op alle logistieke, technische en ondersteunende werkzaamheden, die van belang zijn bij een voorstelling of evenement. Dit loopt van de voorbereiding, en opbouw tot afbouw. Je leert meer over elektrotechniek, licht- en geluidapparatuur, bouw en constructieleer. Er is veel aandacht voor regels en voorschriften, want de veiligheid van medewerkers en bezoekers staat altijd voorop. Een extra onderdeel op dit niveau is het vak bedrijfskunde. Je kunt na deze opleiding als leidinggevende aan de slag.

Kies jij voor Licht?

Dan leer jij hoe je een lichtplan ontwikkelt en vervolgens diverse lichtapparatuur plaatst, inregelt en bedient. Jij kunt de mooiste lichteffecten verzorgen en toepassen. Je leert hoe je met opdrachtgevers communiceert en adviseert over technische ontwikkelingen. Ontstaan er technische problemen? Dan weet jij straks ook hoe je deze op kunt lossen. 

Jouw carrière 

Als podium- en evenemententechnicus licht of geluid kan je werken bij bijvoorbeeld een theater, schouwburg, muziekcentrum, een theatergezelschap, een producent (opera, dans, drama, cabaret), een festival, een poppodium, een buitenpodium of een verhuurbedrijf van professionele lichtapparatuur. Dit kan in vaste dienst, maar ook als freelancer. In het werk ben je betrokken bij alle fases van een voorstelling of evenement.

Als podium- en evenementen technicus licht inventariseer en analyseer je de belichtingswensen van de opdrachtgever. Je komt met technische en artistieke voorstellen en beantwoordt vragen over de mogelijkheden. Samen met de opdrachtgever bepaal jij de kwaliteitsstandaard van de productie/opdracht. Je bedient het regelpaneel en de lichtcomputer aan de hand van een draaiboek. Daarnaast zorg je dat het licht past bij het doel en de sfeer van de productie. Stilering, vormgeving en goede kleuraccenten zijn daarbij belangrijk, maar ook lichteffecten en lichttechnieken. Je bewaakt de kwaliteit van de apparatuur en verricht zelf eenvoudig onderhoud.