Podium- en Evenemententechnicus BOL - Ede

Podium- en evenemententechnicus (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Naast jouw passie voor licht en geluid, ben je creatief, flexibel en dienstverlenend. Jij bent breed inzetbaar en hebt geen negen-tot-vijf-mentaliteit.

PET promo

De opleiding Podium- & Evenemententechnicus

Je maakt kennis met alle technische werkzaamheden die nodig zijn om een productie of evenement tot een succes te maken. Je leert werken met belichting-, projectie- en geluidsapparatuur en maakt kennis met podiumtechniek, zoals het bouwen en afbreken van podia en decors. Het werken met kleuren, sferen en effecten hoort daar natuurlijk bij. Jij leert een perfect lichtplan maken. Diverse apparatuur zoals een mengtafel, luidsprekers en verschillende typen microfoons hebben straks geen geheimen meer voor jou. Het is belangrijk dat je goed met collega’s en artiesten leert communiceren, ook onder hoge druk. Daarom besteed je ruim aandacht aan het ontwikkelen van je sociale vaardigheden.

Jouw carrière

Deze veelzijdige opleiding bereidt je voor op een uitdagende baan in een bruisende omgeving. Als podium- en evenemententechnicus ben je een allrounder op het gebied van podiumtechniek. Je werkt zelfstandig met onder meer licht, geluid, decor, projectie en rekwisieten (decorstukken). Je regelt de apparatuur in en bedient deze tijdens de productie. Jouw werkterrein is breed en varieert van festivals, beurzen, concertgebouwen of het theater. Dankzij jouw werk wordt een productie of evenement een succes. Daar doe je het voor, ook als dat inhoudt dat je lange dagen maakt en vaak in het weekend moet werken. Saai wordt het nooit!