Begeleider gehandicaptenzorg Ede

Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (BBL) - Ede

Aanmelden

Ga jij graag zo direct mogelijk aan de slag en wil je mensen met een of meerdere beperkingen op professionele manier helpen? Kies dan voor de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (BBL) op het Dulon College in Ede. In deze praktijkgerichte omgeving zit jij helemaal op je plek.

Iets voor jou als je:

✓ Een echte leider bent                 ✓ Een betrokken en integer karakter hebt

✓ Stevig in je schoenen staat       ✓ Je goed kunt inleveren in anderen

Over deze BBL-opleiding gehandicaptenzorg

Tijdens de BBL-opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg leer jij op professionele wijze ondersteuning en zorg bieden aan cliënten. In een combinatie van werken en leren ontwikkel jij de kennis, vaardigheden en beroepshouding die nodig zijn voor deze coördinerende functie. Aan bod komt onder andere:

  • Het maken van persoonlijke plannen (met de cliënt en diens familie)
  • Methodisch begeleiden van cliënten
  • Persoonlijke verzorging van cliënten
  • Sociaal-agogische vaardigheden en ontwikkelingspsychologie
  • Communiceren met de bijzondere doelgroep
  • Activiteiten begeleiden (sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen)
  • Vraag- en oplossingsgericht werken
  • Feedback- en reflectievaardigheden toepassen

Omdat het een BBL-opleiding is, leer je heel veel in de praktijk. En niet alleen in praktijkgerichte lessen: je gaat namelijk één keer per week naar school en ben je de rest van de tijd in dienst bij een erkend leerbedrijf binnen de gehandicaptenzorg. Let op: zorg dat je, vóórdat de opleiding begint, een werkplek voor minimaal 3 maanden hebt geregeld!

Dulon College Welzijn

Gezamenlijk basisjaar

Het basisdeel van deze opleiding is onderdeel van een gezamenlijk basisjaar. Dat betekent dat je dit deel volgt samen met een aantal andere BBL-opleidingen, namelijk:

Jouw carrière als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg 

Als je je BBL-opleiding hebt afgerond, kun je gaan werken als persoonlijk begeleider, groepsleider of coördinerend begeleider. Allemaal beroepen waarin jij werkt met cliënten met een of meerdere (verstandelijke, lichamelijke en/of zintuiglijke) beperking en soms ook gedrags- of psychische problemen. Jij gaat hen op een ondersteunende en activerende manier de zorg en begeleiding die zij nodig hebben geven. Daarnaast ga je collega’s aansturen en coördineren in deze functies.

Doorleren na je opleiding persoonlijk begeleider BBL

Verder studeren na deze opleiding? Kies dan voor een opleiding op het hbo in een soortgelijke richting. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor hbo Verpleegkunde of Social Work.

Waarom een opleiding persoonlijk begeleider op het Dulon?

Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?

✓ Gepersonaliseerd onderwijs                 ✓ Kleinschalig georganiseerd

✓ Regie over je eigen leerproces             ✓ Hoge slagingspercentages

Aanmelden opleiding PBGZ

Via de aanmeldbutton hieronder meld je je direct aan voor een opleiding op het Dulon

College. In het veld opmerkingen geef je aan dat je kiest voor de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (BBL).

Aanmelden 

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke zorg BBL