Monteur mechatronica - Ede

Monteur mechatronica (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij heb technisch inzicht en staat voor kwaliteit en nauwkeurigheid. Je bent goed in het signaleren en oplossen van problemen. Je kunt zelfstandig aan de slag, maar ook samenwerken gaat je goed af.

De opleiding Monteur Mechatronica

Je maakt tijdens de opleiding uitgebreid kennis met het bouwen en onderhouden van machines. Voorbeelden daarvan zijn lasrobots en bewerkings- en verpakkingsmachines. Je leert de onderdelen van apparatuur en machines maken, monteren en inbouwen. Het instellen van installaties en het controleren van de juiste werking komen ook aan bod. Je ziet erop toe dat de machines optimaal functioneren. Je voert werkzaamheden uit op basis van een werktekening en onderhoudt machines en installaties volgens de geldende normen. Daarnaast doe je de nodige vaktheoretische kennis op, gericht op metaaltechniek, besturingstechniek, elektrotechniek en wiskunde en natuurkunde.

Jouw carrière

Als monteur mechatronica kun je aan de slag bij bedrijven in de metaalverwerkende industrie, machinebouwers, montagebedrijven, de voedingsmiddelenindustrie en de verpakkingsindustrie. Je werkzaamheden bestaan uit een combinatie van metaal-, elektro- en besturingstechniek. Je voert je taken uit in het bedrijf zelf, in een werkplaats of op een service/montageafdeling. Soms ga je voor de eindmontage naar de klant op locatie. Daar verricht je eventueel ook testwerkzaamheden.

Doorleren? 

Dan kun je doorstromen naar de opleiding Eerste Monteur Mechatronica (niveau 3).

Veiligheid en Vakmanschap Monteur Mechatronica

Monteur Mechatronica bij Defensie?

Kies je voor het keuzedeel Veiligheid en Vakmanschap, dan loop je stage bij de Koninklijke Marine in Den Helder.

Je gaat telkens 3 weken naar school en dan 1 week op bpv. Je leert hoe je allerlei soorten materiaal kan onderhouden en repareren.
Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden en herstellen van wapens zoals de Goalkeeper op een marineschip of laswerkzaamheden aan een pantservoertuig.

Verder krijg je militair Engels, veel sport en je ontdekt de kracht van teamwork met je medeleerlingen. Je ontvangt een stagevergoeding van Defensie en ook een persoonsgebonden uitrusting.

Bijsluiter