Middenkaderfunctionaris Bouw BOL - Ede

Middenkaderfunctionaris Bouw (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Je bent visueel ingesteld hebt een proactieve houding. Je gaat uitdagingen aan en kunt leidinggeven. Je bent een teamplayer die goed kan organiseren, samenwerken, plannen en het overzicht blijft bewaken.

De opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw

Als middenkaderfunctionaris bouw wordt de bouwwereld jouw werkterrein. Je houdt je bezig met het ontwerpen van gebouwen, het uitwerken van de ontwerpen en je stuurt het bouwplaats personeel aan bij de realisatie en onderhoud.  

Door te werken aan bouwprojecten komen alle aspecten en werkvelden aan bod. In teams zorgen jullie ervoor dat ieder project opgeleverd wordt. Daarbij wordt je ondersteund met lessen als ontwerpen, constructieleer, begroten, plannen, bouwwetgeving, bouwtechnisch rekenen en bouwtechnische tekenen.  Hierdoor bouw je een brede (kennis)basis op.

Daarnaast doe je elk jaar ervaring op in de beroepspraktijk. Daarbij is er ruimte voor eigen interesses.  

Deze kan je nog verder invullen door keuzedelen. De opleiding biedt de volgende mogelijkheden aan.

Leerjaar 1/2:    Architectuur
                          Bouwen met hout
                          Vastgoedbeheer en onderhoud

Jaar 3:               Building Information Model (BIM) 
Jaar 4:               Voorbereiding HBO 
                          Voorbereiding op ondernemerschap
                          Inspelen op innovaties 

Jouw carrière

Als middenkaderfunctionaris word je zeer breed opgeleid. Je kunt aan de slag bij aannemers, architectenbureaus, toeleveringsbedrijven, overheden, woningbouwcoöperaties en adviesbureaus. Binnen al die functies ben je betrokken bij het opstellen van en werken met tekeningen, bestekken, begrotingen, offertes, planningen, constructieve- en uitvoeringsonderwerpen.

Doorleren? 

Het diploma dat je behaalt, maakt je zeer geliefd in de bouwbranche. Je kunt er ook voor kiezen om door te stromen naar het hbo, een branche specifieke mbo+ opleiding te volgen of opgeleid te worden als aannemer.