Mediavormgever (BOL) - Velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent creatief en hebt gevoel voor kleur en vormgeving. Je bent ondernemend, werkt zelfstandig en kunt inspelen op behoeften en wensen van anderen. Je bent klantgericht, communicatief sterk en initiatiefrijk.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding is voor schooljaar 2022-2023 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 30. Dit heeft te maken met regionale afspraken. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Daarbij hanteren we een wachtlijst van 30 plaatsen.

De opleiding Mediavormgever

De opleiding is breed en je leert alles op het gebied van grafisch vormgeven, video/animaties, fotografie en internet/websites. Bij de opleiding staat het ontwerpen van interactieve en (audio-)visuele media-uitingen centraal. Je gaat aan het werk met Adobe software. Je leert vanuit een concept diverse media-uitingen te realiseren door beeld, geluid en tekst te combineren. Omdat deze uitingen ook bewegend beeld kunnen zijn, krijg je ook les in storyboard en scenario schrijven, fotografie, videoanimatie, typografie en scripting. Daarnaast leer je professioneel samenwerken en presenteertechnieken onder de knie krijgen. Tijdens de opleiding duik je in de wereld van de design en de nieuwste technieken.   

Door beeld, geluid en tekst te combineren, maak jij creatieve media-uitingen

Jouw carrière 

Als mediavormgever kun je bij verschillende bedrijven aan de slag. Vaak zijn dat ontwerp-, webdesign- of reclamebureaus. Maar dat kan ook een baan bij een multimediabedrijf, audiovisueel bedrijf, drukkerij of uitgeverij zijn. Meestal maak je deel uit van een (creatief) team en er zijn ook volop mogelijkheden om je als zelfstandig ondernemer of freelancer te laten inhuren. Jij gaat aan de slag met de vormgeving van allerlei media-uitingen en weet alle digitale middelen op een creatieve manier toe te passen. Wil jij je richten op het ontwerp van tijdschriften, brochures, reclamecampagnes, flyers websites of andere eigentijdse vormgeving? Met deze opleiding ben jij een echte allrounder!

Doorleren? 

Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding Mediatechnologie, Communication and mediadesign, de hogeschool voor de Kunsten (ArtEZ of HKU) of een andere hbo-opleiding.

Bijsluiter