Kok (Bol) - Velp

Iets voor jou?

Koken is je lust en je leven en je hebt altijd al in een professionele keuken willen staan. Je kunt omgaan met werkdruk en bent nauwkeurig en flexibel. Ook vind je het leuk om in een team te werken. Voor jou is de tevreden gast het meest belangrijk.

Wegens te weinig aanmeldingen start deze opleiding niet in schooljaar 2020-2021. Voor meer informatie neem je contact op met onze instroomcoördinator de heer Fransen via 06-13023763 

De opleiding Kok

Tijdens de opleiding Kok leer je meer over bereidingstechnieken, ingrediënten, professionele keukenapparatuur, dranken, veiligheid en hygiëne. Je leert gerechten voorbereiden, klaarmaken en doorgeven. Ook leer je hoe je bestellingen moet opruimen en voorraden moet bijhouden.

Daarnaast volg je de algemene vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Tijdens de opleiding kun je keuzedelen volgen om meer te leren in jouw vakgebied. Het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en het vergemakkelijkt de doorstroom naar een vervolgopleiding.

Jouw carriere

Als kok ga je aan de slag bij een restaurant, hotel of bedrijfskeuken. Samen met het keukenteam voer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit. Je bereidt gerechten en werkt ze af voor uitgifte aan de gasten. Je zorgt voor een nette werkomgeving, zodat je hygiënisch kunt werken. Je beheert voorraden en zorgt voor een goede planning van de dagelijkse werkzaamheden.

Studie in Cijfers Keuken BOL-2

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Keuken BOL

Een kijkje in de keuken bij opleidingen Horeca | Astrum College