Recht & Arbeid Ede

Juridisch administratief dienstverlener (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij zoekt zaken graag tot op de bodem uit. Je hebt een dienstverlenende instelling, werkt nauwkeurig en kunt goed met regels overweg. Je spreekt en schrijft correct Nederlands.

De opleiding

Tijdens de opleiding leer je veel over wet- en regelgeving en het toepassen ervan op praktijksituaties. Je krijgt vakken die hierbij aansluiten, zoals: personen- en familierecht, arbeidsrecht, bestuursrecht en ondernemingsrecht. Ook is er veel aandacht voor sociale- en communicatieve vaardigheden en werk je aan praktijkgerichte projecten. Je leert de wetten en regels kennen die in Nederland gelden, deze te begrijpen en aan anderen uit te leggen. Denk hierbij aan hulp bieden bij vragen over testamenten, geleden schade, het veranderen van een naam of omgevingsvergunningen. Jij kunt je goed inleven, maar als het nodig is ben je zakelijk en doortastend. 

Jouw carrière

Wanneer je werkzaam bent als juridisch administratief dienstverlener verricht je veel frontoffice werkzaamheden. Jij bent vaak het eerste aanspreekpunt wanneer een klant aan de balie staat. Je kunt aan het werk bij de rechtbank, bij een notaris-, deurwaarder- of advocatenkantoor, een makelaardij of de Kamer van Koophandel. Je behandelt diverse aanvragen en opdrachten van de klant. Dit kan zijn het opstellen van een document of het beheren van dossiers. Je bent goed bekend met het erfrecht, het faillissementsrecht, het procesrecht, het strafrecht en de belangrijkste regels over overeenkomsten. Ook weet je exact hoe de aansprakelijkheid in onze wetten is geregeld en ben je op de hoogte van de regels die gelden voor het huwelijk en andere samenlevingsvormen. 

Ook kun je aan de slag binnen het Openbaar Bestuur. Je bent dan goed op de hoogte hoe de overheid is georganiseerd. Je kunt werkzaam zijn bij een gemeente, provincie, waterschap of het Rijk. Je weet hoe de regels tot stand komen en hoe je deze uitlegt. Zo weet jij bijvoorbeeld precies welke wetten en procedures gelden wanneer iemand een vergunning aanvraagt voor het bouwen van een schuur in de achtertuin.

Jij geeft informatie en advies en weet veel over wetten en regels