Expert IT systems and devices (BOL) - Velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij kunt goed overzicht houden, bent een organisatietalent en hebt leidinggevende kwaliteiten. Jij volgt de laatste ontwikkelingen op computergebied en bijt je graag vast in computervraagstukken. Daarbij geef je niet op en ga je net zo lang door tot je de oplossing hebt gevonden. Engels beheers je goed en wiskunde in het pakket van je vooropleiding is een pré.

De opleiding Expert IT systems and devices

Als aanstormendExpert IT systems and devices leer jij je verantwoordelijkheid kennen om te zorgen dat alle digitale systemen naar behoren werken. Jij wordt opgeleid tot de spil binnen een ICT-afdeling. Tijdens de opleiding kom je alles te weten over diverse netwerken en computers, printers en telefoons. Om in de praktijk te zorgen dat het informatiesysteem up-to-date blijft, volg je nieuwe producten en ontwikkelingen op de voet. Er is volop aandacht voor moderne ontwikkelingen als cloudcomputing en mobile devices, maar ook voor beveiliging en onderhoud.Om een dienstverlenende instelling te ontwikkelen, leer je een servicedesk organiseren en inrichten.

Omdat je veel gaat samenwerken, besteedt de opleiding ook aandacht aan communicatieve vaardigheden. Je ontwikkelt tevens een analytisch vermogen om in verschillende situaties doeltreffend te kunnen handelen. Ook wordt gewerkt aan je leiderschapskwaliteiten zodat je medewerkers op de ICT-afdeling adequaat kunt instrueren en motiveren. 

Je bent de spil van de ICT-afdeling

Jouw carrière 

Als Expert IT systems and devices los je allerlei ingewikkelde computervraagstukken op in een bedrijf. Je luistert daarbij goed naar de wensen van de klant. Je kunt aan de slag als medewerker op een ICT- of automatiseringsafdeling van bedrijven en instellingen van uiteenlopende aard. Wie weet geef jij leiding aan een team van ICT-medewerkers of word je ingezet als securityspecialist. Een baan als bedrijfsleider bij een computerwinkel of als middenkader leidinggevende bij een computerleverancier behoort ook tot de mogelijkheden. 

Doorleren? 

Vanuit deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo en bijvoorbeeld kiezen voor hbo ICT, Informatica of Business IT & Management.