Technicus engineering - Ede

Engineer Werktuigbouwkunde (Technicus engineering) (BOL) - Ede

Aanmelden

Wil jij aan de slag op het snijvlak van ICT en elektrotechniek? De opleiding industriële automatisering (technicus engineering) van het Technova College duurt 4 jaar. Daarvan vormen de eerste 2 jaren een brede basis waarin je kennismaakt met mechatronica en engineering. In de laatste 2 jaar specialiseer je je tot engineer industriële automatisering.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over de industriële automatisering opleiding aan het Technova College? Lees dan verder. Weet je al zeker dat dit de opleiding voor jou is? Schrijf je dan direct in.

De industriële automatisering opleiding is iets voor jou als:

✓ je graag zelfstandig werkt, maar wel collegiaal bent 

✓ je super handig bent met computers

✓ je het interessant vindt om na te denken over hoe iets makkelijker kan 

✓ je wilt leren door te doen

Over de mbo-opleiding industriële automatisering (technicus engineering)

Als technicus engineering heb jij techniek in de vingers. Jij weet straks hoe dingen mechanisch en elektrotechnisch in elkaar zitten. Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot technicus middenkader engineering. Je begint met een tweejarige basis waarin je breed kennis opdoet over mechatronica en engineering. Na het tweede jaar kies je een uitstroomrichting. Je kunt kiezen voor de specialisatie engineer industriële automatisering of een van de drie andere uitstroomrichtingen:

Kies jij voor de specialisatie engineer industriële automatisering? Dan kies je voor dé richting waarin ICT en elektrotechniek samenkomen. Je gaat aan het werk met opdrachten die te maken hebben met het ontwerpen en bouwen van geautomatiseerde installaties en machines. Je wordt breed opgeleid op zowel hardware- als softwaregebied.

Al vrij snel ga je op de computer CAD-tekeningen maken. Je leert hoe je programma’s maakt voor gebruik op een industriële PC/PLC’s (programmable logic controller). Je leert hoe je besturings-, communicatie-, regel- en aandrijfapparatuur programmeert, bedient en gereed maakt. Tijdens de opleiding werk je veel in kleine groepjes aan vernieuwende projecten die met behulp van intensieve begeleiding tot super toffe resultaten leiden.

Voorbeelden van eerder uitgevoerde projecten zijn de ontwikkeling van de totale besturing voor het automatisch verpakken van snoep, het ontwerpen en installeren van een duurzaam laadstation voor elektrische auto’s en de ontwikkeling van een robotbesturing voor het sorteren van pakketjes of bagage.

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Klik hier voor Studie in Cijfers Middenkader engineering BOL

Jouw carrière na je opleiding engineer industriële automatisering (technicus engineering)

Met een diploma van de industriële automatisering opleiding (technicus engineering) heb jij een heel breed werkterrein. Automatisering blijft namelijk een hot topic binnen bedrijven. Je hebt dan ook volop kans op een baan als engineer industriële automatisering. Jij gaat bijvoorbeeld een netwerk bouwen van industriële computers (PLC’s) of robots die informatie uitwisselen om een productielijn van auto’s te laten werken. 

Je krijgt te maken met industriële machines of je bouwt een website die vervolgens via een chip een motor aanstuurt. Er zijn veel mogelijkheden en de techniek blijft volop in beweging. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat het ooit saai wordt in dit vakgebied!

Doorleren na de opleiding  industriële automatisering (technicus engineering)

Met je diploma technicus engineering niveau 4 met specialisatie engineer industriële automatisering zijn er veel baankansen voor jou. Ben je nog niet uitgeleerd? Als je deze opleiding hebt afgerond, kun je er ook voor kiezen om door te stromen naar het hbo. De afdeling Elektrotechniek heeft samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een leerroute ontwikkeld met goede doorstroommogelijkheden.

Waarom de opleiding engineer industriële automatisering (technicus engineering) op het Technova College volgen?

Op het Technova College in Ede leiden we de technische en creatieve vakmensen op die nu en in de toekomst nodig zijn. Mensen die een cruciale schakel vormen in de maatschappij van morgen. Op een hypermoderne, bruisende school word je door gepassioneerde docenten en medewerkers vakkundig naar je toekomst als vakheld begeleid.

✓ Kleinschalige structuur, ongedwongen sfeer   ✓ Fijne mix van theorie en praktijk

✓ Leer een vak waar de maatschappij om vraagt    ✓ Groot netwerk in bedrijfsleven

Ben jij klaar om aan de slag te gaan als technicus engineering?

Schrijf je in voor de opleiding engineer industriële automatisering (technicus engineering) op het Technova College:

aanmeldlink

Twijfel je nog?

Heb je een vraag of twijfel je of de opleiding engineer industriële automatisering (technicus engineering) het wel voor jou is? Maak je geen zorgen, we helpen je graag! Stuur ons een mail met jouw vraag.

steljevraag@technovacollege.nl

Hans Nonhebel - Engineer Werktuigbouwkunde – BOL - niveau 4

Dit werk doe je nooit alleen!

Favoriet bij alle studenten is het Robotproject. De baangarantie is 110%. En samenwerken is belangrijk.

Lees het interview