MBO-opleidingen

Heb jij al nagedacht welke richting jij op wil? In welke plaats en op welke manier je wil leren? Voor een technische en creatieve mbo-opleiding kun je terecht bij Technova College. Kies je voor de richting Zorg & Welzijn of liever de richting Sport & Bewegen? Dan is Astrum College in Velp een passende mbo-school maar ook Dulon College in Ede biedt veel verschillende richtingen aan. Elk ROC A12 mbo-school heeft een eigen karakter. Bezoek de websites van de scholen om alvast een eerste indruk te krijgen en je bent uiteraard welkom op een van de open dagen! 

Hieronder staat het totale aanbod van de mbo-opleidingen van de verschillende ROC A12 scholen. Zie je een opleiding waar je meer over wil weten? Klik op de opleidingsnaam en dan verschijnt er een overzicht van de locaties waar de opleiding wordt aangeboden. Sommige mbo-opleidingen kun je alleen in de BBL-variant of BOL-variant volgen. In het overzicht hebben wij bij elke opleiding aangegeven of er een bbl en/of bol-variant is. Wij bieden mbo-opleidingen aan op 4 niveaus. Jouw vooropleiding bepaalt voor welk mbo-niveau en welke opleiding je kunt kiezen. Heb je een passende opleiding, locatie en leerweg gevonden? Klik dan op de opleidingsnaam en dan word je automatisch doorgestuurd naar de mbo-school die de opleiding aanbiedt.

Overzicht alle mbo-opleidingen

Beschikbare opleidingen: 94
 • Aankomend Medewerker Grondoptreden

  De VeVa-opleiding in Ede is niet voor iedereen. Je moet fysiek sterk zijn, een goed uithoudingsvermogen hebben en over een flink portie discipline beschikken. Denk jij dat je uit het juiste hout gesneden bent en wil je het werk van een militair leren kennen?

 • Aankomend Onderofficier Grondoptreden

  De VeVa-opleiding in Ede tot aankomend onderofficier is niet voor iedereen geschikt. Je moet fysiek sterk zijn, een goed uithoudingsvermogen hebben en over een flinke portie discipline beschikken. Als onderofficier moet je ook leiderschapskwaliteiten hebben. 

 • Allround Assistant Business Services

  Bij de opleiding Allround Assistant Business Services leer je werken met (grote hoeveelheden) informatie, maar ook om projectmatig te werken en oplossingen te zoeken.

 • Allround Machineoperator Houttechniek

  Schuren, zagen en vormgeven. Met verschillende houtbewerkingsmachines prachtige producten maken, zoals kozijnen, trappen, meubels en vloeren. In de BBL-opleiding allround machineoperator houttechniek (voorheen: allround machinaal houtbewerker) leer je hoe je van verschillende soorten hout mooie producten maakt.

 • Allround Medewerker IT Systems and Devices

  Bij de opleiding Allround Medewerker IT Systems and Devices leer je allerlei hard- en softwarepakketten installeren en beheren. Je wordt getraind in het aanleggen van bekabeling en leert computergebruikers deskundig ondersteunen.

 • Allround medewerker productietechniek

  Kwaliteit en vakmanschap zijn voor jou zeker geen brug te ver. Daarom ben jij zeer geschikt om aan de slag te gaan als allround medewerker productietechniek.

 • Allround Metselaar

  Tijdens de opleiding Metselaar leer jij allerlei soorten metselwerk kennen en uitvoeren. Dit begint bij de basistechnieken. Zo leer je hoe je schoon metselwerk aflevert (metselwerk dat zichtbaar blijft). Ook vuil metselwerk (metselwerk dat later nog een afwerklaag krijgt) komt aan de orde. Zo leer je voegen, isoleren en scheidingswanden zetten. Ook doe je vakkennis op over steensoorten, lijmen en species. 

 • Allround Meubelmaker/(Scheeps)interieurbouwer

  Met de opleiding Allround Meubelmaker/(Scheeps)Interieurbouwer ga je nog dieper op de lesstof in. Je doet specialistische kennis op waardoor jij ingewikkelde producten kan fabriceren. Omdat de kans groot is dat jij later een team van meubelmakers aanstuurt, wordt al tijdens de opleiding gewerkt aan communicatieve vaardigheden en leidinggeven. Ook leer je plannen, organiseren en snel ingrijpen als er problemen ontstaan. 

 • Allround Montagemedewerker Houttechniek

  Tijdens de opleiding Allround Montagemedewerker Houttechniek leer je (bijzondere) ramen, deuren en kozijnen monteren en prefab-elementen maken, zoals complete gevelvullende elementen en dakkapellen. Je leert zorgvuldig omgaan met diverse handgereedschappen en machines volgens geldende milieu- en Arbovoorschriften. 

 • Allround Podium- en Evenemententechnicus

  Tijdens deze opleiding podiumtechniek word jij de vakheld van elk evenement. Je maakt kennis met alle technische werkzaamheden die nodig zijn om een productie tot een succes te maken. Je leert werken met belichting-, projectie- en geluidsapparatuur en maakt kennis met podiumtechniek, zoals het bouwen en afbreken van podia en decors.

 • Allround Schoonheidsspecialist

  Klaar om je nog verder te verdiepen in de wereld van beauty en verzorging? Met de opleiding allround schoonheidsspecialist op het Dulon College in Ede maak jij allerlei specialistische vaardigheden helemaal eigen.

 • Allround Technicus Voertuigen en Mobiele Werktuigen

  Je leert hoe je inspecties uitvoert en onderhoudsbeurten kunt uitvoeren aan personenauto’s en bedrijfsauto’s. Ook leer je hoe je auto’s afleveringsklaar maakt voor klanten. Het stellen van een diagnose, complexere reparaties en het monteren van alarmsystemen en andere elektronische onderdelen, horen ook bij deze opleiding. Tijdens de praktijklessen in onze werkplaats word je goed voorbereid op de toekomst.

 • Allround Timmerman

  Tijdens de opleiding Allround Timmerman leer jij alles over timmeren en houten constructies. Denk aan het stellen van kozijnen en trappen. Je leert op professionele en veilige wijze vloeren leggen en dakconstructies bouwen. De combinatie ‘werken en leren’ staat hierbij centraal. Een groot deel van de opleiding leer je in de praktijk. Op die manier maak je kennis met de taken van andere vaklieden in de bouw, leer je technische tekeningen lezen en krijg je inzicht in de constructie van gebouwen.

 • Assistant Business Services

  Deze opleiding bereidt jou voor op voor ondersteunend werk in de zakelijke dienstverlening. 

 • Assistent Bouwen, Wonen en Onderhoud

  Jij staat graag klaar voor je collega’s. Jij ziet het wel zitten om ze te helpen met routineklussen zodat zij lekker door kunnen knallen. Je hebt interesse in bouw en onderhoud en je wilt je kennis op dit gebied uitbreiden. 

Wij helpen je graag!

Geen antwoord gevonden op je vraag? Zo kun je contact opnemen