Coördinator sport- & bewegingsagogiek Ede

Coördinator sport- & bewegingsagogiek (BOL) - Ede

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij houdt van sporten, gaat graag met mensen om, neemt makkelijk de leiding en houdt van organiseren. Jij gaat voor een afwisselende baan en kunt goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband.

Promofilm Dulon College: Sport & Bewegen

De opleiding Coördinator Sport & Bewegingsagogiek

De opleiding start breed met een eenjarig gemeenschappelijk programma, zodat jij uitgebreid kennis maakt met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. Je volgt zowel theorie als praktijklessen. Na het eerste of tweede jaar kies je voor één profiel:

Sport & Bewegingsagogiek (BAG)
Een coördinator sport & bewegingsagogiek biedt activiteiten aan die bijdragen aan het psychische, sociale of lichamelijke welzijn van mensen met een beperking.

Buurt, Onderwijs & Sport (BOS)
Een coördinator buurt, onderwijs & sport richt zich op het stimuleren van sport en bewegingsactiviteiten bij diverse doelgroepen.

Sport, Bewegen & Gezondheid (SBG)
Een coördinator sport, bewegen & gezondheid stimuleert deelnemers om een gezonde leefstijl aan te nemen en te houden.

Naast algemene vakken worden (sport)- keuzedelen aangeboden, zoals: fitness instructeur A, fitness instructeur B (personal trainer), groepsfitness instructeur, outdoor instructeur, zweminstructeur, lifeguard, zelfverdedigingsinstructeur, taekwondo leraar A (inclusief zwarte band), sportmasseur, voetbal TC3 jeugd, ski/snowboardinstructeur of instructeur recreatieve activiteiten. Aan het einde van een leerjaar sluit je een (sport)- keuzedeel af. Je werkt aan diverse competenties waarbij de nadruk ligt op het les- en leidinggeven en het organiseren van sportactiviteiten.

Jouw carrière 

Jouw werkterrein is breed. Als sport- & bewegingscoördinator heb jij een functie bij commerciële sportbedrijven, sportverenigingen, in de gezondheidszorg of sportservice van de gemeente. Je geeft zelfstandig leiding aan groepen of individuele deelnemers. In grotere organisaties geef je leiding aan sportleiders en begeleiders.

- Een coördinator buurt, onderwijs & sport gaat veelal aan de slag bij buurten wijkorganisaties, gemeentelijke diensten, provinciale sportraden of buitenschoolse opvang. In het basisonderwijs ben je werkzaam als leraarondersteuner gymnastiek.

- Een coördinator sport & bewegingsagogiek werkt onder andere met mensen met een verstandelijke beperking, in penitentiaire inrichtingen en revalidatiecentra.

- Als coördinator sport, bewegen & gezondheid (Leefstijltrainer) werk je soms bij mensen thuis, soms bij een organisatie of een buitensportgebied.

Doorleren?

Na het behalen van een niveau 4-opleiding, kun je doorstromen naar een hbo-opleiding.

Toelatingseisen

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een vaardigheidstest. Tijdens de test worden jouw sporttechnische en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna volgt een intakegesprek. Als dit voldoende is en je voldoet aan de vereiste vooropleiding, ben je toelaatbaar tot de opleiding.

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL

Topsporthal - teaser

topsporthal_-_van_der_knaaphal_-_thuisbasis_voor_dulon_college_ede.jpg

Sporten doe jij in de Topsporthal

In de gloednieuwe topsporthal kun je gebruik maken van fitnessapparatuur, hindernisbaan, dojo, klimwand en méér!

Lees meer