Coördinator sport, bewegen & gezondheid (BOL) - Velp

Aanmelden

Jij doet niets liever dan sporten. Je wilt zelf je gezondheid en prestaties verbeteren, maar ook anderen helpen om dat te doen. Dus wil je sport- en bewegingscoördinator worden. Daarvoor volg je de opleiding coördinator sport, bewegen & gezondheid op het Astrum College in Velp. Hier helpt beweging je verder!

Iets voor jou als je:

✓ Sporten op nummer één hebt staan     ✓ Goed met mensen kunt werken

✓ Geen moeite hebt met de leiding nemen      ✓ Graag dingen organiseert

Over de opleiding sport, bewegen en gezondheid

Sport- en bewegingscoördinator is een opleiding waarbij je eerste jaar uit een gezamenlijk programma bestaat. Zo kun jij namelijk kennis maken met allerlei verschillende sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. Daarna kun je de verdieping opzoeken. Je gaat voor het profiel sport, bewegen & gezondheid (SGB) en kiest uit verschillende keuzevakken, die je aan het einde van een leerjaar afsluit:

 • Fitnessinstructeur A
 • Fitnessinstructeur B (personal trainer)
 • Groepslesdocent
 • Outdoor instructeur
 • Zweminstructeur
 • Zelfverdedigingsinstructeur
 • Taekwondoleraar A (incl. zwarte band)
 • Sportmasseur
 • Voetbal TC3-juniorentrainer
 • Ski-/snowboardinstructeur
 • Instructeur recreatieve activiteiten
 • Onderwijs

In de richting SGB ga jij je bezighouden met anderen helpen om een gezonde leefstijl aan te nemen en te houden. In zowel theorie- als praktijklessen werk jij aan de competenties die je nodig hebt om straks goed les en leiding te kunnen geven en sportactiviteiten te organiseren.

Wil je je meer richten op het stimuleren van sport- en bewegingsactiviteiten? Kies dan de richting Buurt, Onderwijs & Sport. Lees hier meer over deze opleiding.

Jouw carrière als sport- en bewegingscoördinator

Na je opleiding kun je in een breed werkterrein aan de slag als sport- en bewegingscoördinator (leefstijltrainer). Bijvoorbeeld bij een commercieel sportbedrijf, een sportvereniging, in de gezondheidszorg of bij de sportservice van een gemeente. Soms werk je ook bij mensen thuis, bij een organisatie of een buitensportgebied.

Doorleren na sport- en bewegingscoördinator niveau 4

Nadat je je diploma voor deze mbo 4-opleiding hebt behaald, kun je verder studeren op het hbo. Bijvoorbeeld de hbo-opleiding sportkunde, sport- en bewegingseducatie of sportmanagement.

Waarom sport, bewegen en gezondheid op het Astrum College?

Op het Astrum College vind je kleinschalige opleidingen waar iedereen gelijke kansen krijgt. Jij kent de docenten én de docenten kennen jou. Wij weten waar onze studenten staan. Na een opleiding sport, bewegen en gezondheid kom je terecht in een variërend werkterrein, of kun je doorstromen naar een vervolgopleiding. Het Astrum College maakt werk van jou. 

✓ Toegankelijkheid voor iedereen ✓ Praktijk als leeromgeving

✓ Kleinschalig met persoonlijke begeleiding ✓ Wereldwijde kansen

Aanmelden mbo opleiding sport- en bewegingscoördinator

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Astrum College.

Toelatingseisen

Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een uitnodiging voor een vaardigheidstest. Tijdens deze test worden jouw sporttechnische- en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna is er een intakegesprek en een medische sportkeuring. Als je hier voldoende voor haalt en je de juiste vooropleiding hebt, word je toegelaten op de opleiding.

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL

Beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar (numerus fixus)

Voor deze opleiding is er in 2023 – 2024 een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar, namelijk 58. Dit is het totaal aantal opleidingsplaatsen voor de opleidingen Sport- en bewegingsleider, Coördinator buurt, onderwijs en sport en Coördinator sport, bewegen en gezondheid. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding: wie zich het eerste aanmeldt, is als eerste aan de beurt. Daarbij is er een wachtlijst met 58 plaatsen.

Olaf van Baars, eerstejaars student Sport & Bewegen

Olaf Baars vertelt...

"Ik hou heel veel van sport. Al voor deze opleiding sportte ik veel en wat is er nou leuker dan een opleiding waarbij je ook nog kunt sporten? Dat de sportopleidingen bij ROC A12 kleinschalig van opzet zijn, gaf mij de doorslag. Hierdoor heb ik een betere band met docenten en studenten..."

lees de blog van Olaf