Commercieel medewerker (BOL) - Velp

Aanmelden

Iets voor jou?

Jij bent representatief, zelfstandig, proactief, een vlotte prater, je hebt inlevingsvermogen én kunt commercieel denken. 

De opleiding Commercieel medewerker

Tijdens de opleiding krijg je onder meer les in marketing, verkooptechnieken, persoonlijke en maatschappelijke vorming. Je ontwikkelt een klant- en servicegerichte houding. Je krijgt inzicht in ontwikkelingen van de markt, producten en diensten, klanten en organisaties. Ook leer je hoe je verschillende marktonderzoeksmethodes kunt toepassen. Daarnaast stel je foutloze offertes op, bereid je verkoopplannen voor en leer je verschillende verkooptechnieken. 

Jouw carrière 

Jij kunt na de opleiding aan de slag in het midden- en kleinbedrijf (MKB) of het grootbedrijf en bij een commerciële of dienstverlenende (faciliterende) organisatie. Daar werk je op de afdeling marketing, of bij verkoop in de binnen- of buitendienst. Als commercieel medewerker ben jij het visitekaartje van het bedrijf en heb je veel contact met klanten. Jij kunt een goede balans vinden tussen de hoeveelheid tijd die je besteedt aan de klant en wat het contact oplevert. Je ziet commerciële kansen in de markt, ook op langere termijn, en zet deze om naar acties. Jij kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden. Als commercieel medewerker binnendienst ben je sociaalvaardig en commercieel ingesteld. Vaak ben je de schakel tussen de interne organisatie (o.a. de afdelingen inkoop en logistiek), de buitendienst en de klant. 

Studie in Cijfers Commercie BOL-3

Studie in Cijfers 

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Commercie