Coördinator sport- & bewegingsagogiek Ede

Coördinator sport- & bewegingsagogie (BOL) - Ede

Aanmelden

Jij wilt mensen in beweging krijgen. Fysiek, maar ook psychisch en sociaal. Dan is sporten met een specifieke doelgroep iets voor jou. Volg je deze opleiding coördinator sport- en bewegingsagogie op het Dulon College in Ede, dan leer je alles over dit bijzondere en sportieve vak. Heb jij het in je? Lees hier meer!

Iets voor jou als je:

✓ Houdt van sporten en werken met mensen      ✓ Graag de leiding neemt en organiseert

✓ Goed zelfstandig én in een team kunt werken ✓ Later een afwisselende baan wilt

Over de opleiding bewegingsagogie

In een éénjarig gemeenschappelijk programma leer jij eerst alles over verschillende sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. Daarna kies je het profiel sport- en bewegingsagogie (BAG). Je duikt dan dieper in de vakinhoudelijke materie, in zowel theorie- als praktijklessen. Sportles krijg je in onze eigen Topsporthal. Je volgt (sport)keuzedelen, die je aan het einde van een leerjaar afsluit, zoals:

 • Fitnessinstructeur A
 • Fitnessinstructeur B (personal trainer)
 • Groepsfitnessinstructeur
 • Outdoor instructeur
 • Zweminstructeur
 • Lifeguard
 • Zelfverdedigingsinstructeur
 • Taekwondo leraar A (incl. zwarte band)
 • Sportmasseur
 • Voetbal TC3-jeugdtrainer
 • Ski-/snowboardinstructeur
 • Instructeur recreatieve activiteiten

Bovendien ga je ook werken aan andere competenties, vooral op het gebied van les- en leidinggeven en het organiseren van sportactiviteiten. Zo ben jij straks helemaal klaar om iedereen in beweging te krijgen.

Promofilm Dulon College: Sport & Bewegen

Jouw carrière als coördinator sport- en bewegingsagogie

Als coördinator sport- en bewegingsagogiek organiseer en begeleid jij activiteiten die bijdragen aan het psychische, sociale en/of lichamelijke welzijn. Je werkt bijvoorbeeld met mensen met een verstandelijke beperking, in penitentiaire inrichtingen (een soort gevangenis) of in revalidatiecentra. Je geeft dan zelfstandig leiding aan mensen, een-op-een of in groepen. Het kan ook voorkomen dat je leiding geeft aan sportleiders en begeleiders.

Zelfde richting, andere werkplek? Je kunt ook kiezen voor één van de andere opleidingen sportcoördinator: buurt, onderwijs en sport of sport, bewegen en gezondheid.

Doorleren na je sportopleiding mbo 4

Klaar als bewegingsagoog mbo en wil je meer? Dan kun je vanaf deze opleiding doorstromen naar een hbo-opleiding. Bijvoorbeeld naar hbo psychomotorische therapie en bewegingsagogie of hbo sportkunde.

Waarom mbo bewegingsagogie op het Dulon College?

Anderen laten bewegen en daar leidend in zijn. Natuurlijk staat sport in deze opleiding centraal, maar het is zeker niet de enige richting. Na een sportopleiding op ons mbo ben je een vakkundige coördinator en niet bang om voor een groep te staan: skills die je in elk vakgebied goed kunt gebruiken. We stimuleren ieders kwaliteiten en voelen ons betrokken met alle studenten. Bij ons mag en kan jij jezelf zijn, zodat jij je kunt ontwikkelen in de breedte én in de diepte. We dagen je uit om alles uit jezelf te halen, zodat jij verbazingwekkend jezelf kunt zijn.

✓ Expertise en ervaring uit de praktijk           ✓ Focus op persoonlijke ontwikkeling 

✓ Korte lijnen met defensie                      ✓ Veel doorstroommogelijkheden

Aanmelden mbo opleiding bewegingsagogie

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College. 

Toelatingseisen

Als je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een vaardigheidstest. Hierin worden jouw sportieve en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna heb je een intakegesprek. Haal je voor deze twee onderdelen een voldoende en heb je een passende vooropleiding? Dan word je toegelaten tot de opleiding!

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL

Topsporthal - teaser

topsporthal_-_van_der_knaaphal_-_thuisbasis_voor_dulon_college_ede.jpg

Sporten doe jij in de Topsporthal

In de gloednieuwe topsporthal kun je gebruik maken van fitnessapparatuur, hindernisbaan, dojo, klimwand en méér!

Lees meer