Coördinator buurt onderwijs sport Ede

Coördinator buurt, onderwijs & sport (BOL) - Ede

Aanmelden

Ben jij graag op een actieve manier betrokken bij je omgeving en wil je zelf ook volop in beweging zijn? Schrijf je dan in voor de opleiding coördinator buurt, onderwijs en sport op het Dulon College. Hier kom jij alles te weten over sport en beweging voor jezelf én iedereen om je heen. Kom ook in beweging!

Iets voor jou als je:

✓ Een studie en baan vol afwisseling wilt             ✓ Sportief en fanatiek bent  

✓ Graag organiseert en met mensen werkt         ✓ Zelfstandig én in een team kunt werken

Over de opleiding coördinator buurt, onderwijs en sport (coordinator BOS)

Het eerste jaar is een gemeenschappelijk jaar. Hier leer je samen met studenten van de andere twee sportcoördinator-opleidingen alles over verschillende sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. Dat doe je in theorielessen, maar ook in de praktijk. Bijvoorbeeld tijdens stages en sportlessen in onze eigen Topsporthal. Daarnaast kies je uit de volgende (sport)keuzedelen, die je aan het einde van een leerjaar afsluit:

 • Fitnessinstructeur A
 • Fitnessinstructeur B (personal trainer)
 • Groepsfitnessinstructeur
 • Outdoor instructeur
 • Zweminstructeur
 • Lifeguard
 • Zelfverdedigingsinstructeur
 • Taekwondo leraar A (incl. zwarte band)
 • Sportmasseur
 • Voetbal TC3-jeugdtrainer
 • Ski-/snowboardinstructeur
 • Instructeur recreatieve activiteiten

Na het eerste of tweede jaar kies je het profiel buurt, onderwijs en sport. Gedurende de hele opleiding ontwikkel je naast vakinhoudelijke kennis ook andere competenties. Zoals leidinggeven, lessen organiseren en begeleiden, en sportactiviteiten opzetten. Jij bent er straks helemaal klaar voor om sportles te gaan geven en anderen in beweging te krijgen.

 

Promofilm Dulon College: Sport & Bewegen

Jouw carrière als coördinator BOS

Als coördinator buurt, onderwijs en sport ga je bijvoorbeeld aan de slag bij een buurt- of wijkorganisatie, gemeentelijke dienst, provinciale sportraad of buitenschoolse opvang. Ook kun je op een basisschool werken als leraarondersteuner gymnastiek. Jij gaat zelfstandig leiden geven aan mensen; individueel of in groepen. Werk je straks bij een grotere organisatie? Dan geef je ook leiding aan sportleiders en begeleiders. Met jouw inzet komt iedereen in de buurt in beweging.

Doorleren na je sportopleiding niveau 4

Wil je verder leren na deze mbo 4-opleiding sport en bewegen? Stroom dan door naar een hbo-opleiding in een soortgelijke richting. Zoals sportkunde, sport- en bewegingseducatie of sportmanagement.

Waarom coördinator buurt, onderwijs en sport op het Dulon College?

Anderen laten bewegen en daar leidend in zijn. Natuurlijk staat sport in deze opleiding centraal, maar het is zeker niet de enige richting. Na een sportopleiding op ons mbo ben je een vakkundige coördinator en niet bang om voor een groep te staan: skills die je in elk vakgebied goed kunt gebruiken. We stimuleren ieders kwaliteiten en voelen ons betrokken met alle studenten. Bij ons mag en kan jij jezelf zijn, zodat jij je kunt ontwikkelen in de breedte én in de diepte. We dagen je uit om alles uit jezelf te halen, zodat jij verbazingwekkend jezelf kunt zijn.

✓ Expertise en ervaring uit de praktijk           ✓ Focus op persoonlijke ontwikkeling 

✓ Korte lijnen met defensie                      ✓ Veel doorstroommogelijkheden

Aanmelden mbo opleiding coördinator buurt, onderwijs en sport

Via de aanmeldbutton meld je je direct aan voor deze opleiding op het Dulon College.

Toelatingseisen

Als je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een vaardigheidstest. Hierin worden jouw sportieve en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna heb je een intakegesprek. Haal je voor deze twee onderdelen een voldoende en heb je een passende vooropleiding? Dan word je toegelaten tot de opleiding!

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL-4

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Sport en bewegen BOL

Topsporthal - teaser

topsporthal_-_van_der_knaaphal_-_thuisbasis_voor_dulon_college_ede.jpg

Sporten doe jij in de Topsporthal

In de gloednieuwe topsporthal kun je gebruik maken van fitnessapparatuur, hindernisbaan, dojo, klimwand en méér!

Lees meer