Begeleider specifieke doelgroepen Velp

Begeleider specifieke doelgroepen (BOL) - Velp

Aanmelden

VOOR DIT SCHOOLJAAR KAN JE JE NOG AANMELDEN VIA DEZE PAGINA. VANAF VOLGEND SCHOOLJAAR (2022-2023) GAAT DEZE OPLEIDING VERDER ONDER DE NAAM BEGELEIDER MAATSCHAPPELIJKE ZORG

> Meer informatie en aanmelden schooljaar 2022-2023 

Iets voor jou?

Jij kunt goed met mensen werken, hebt veel inlevingsvermogen, geduld en respect voor anderen. Je hebt een ondernemende en dienstverlenende houding en kunt goed met emoties omgaan.

De opleiding Begeleider specifieke doelgroepen

Je leert hoe je groepen en individuen kunt begeleiden. Een belangrijk onderdeel is het communiceren met mensen die weerstand bieden. Daarnaast kun je omgaan met onvoorspelbare situaties. Je krijgt les in sociaal-agogische vaardigheden (veranderingsprocessen bij mensen), ontwikkelingspsychologie, methodisch begeleiden van cliënten en persoonlijke verzorging. Je leert vraaggericht te werken. En daarbij efficiënt, milieubewust en ergonomisch verantwoord je taken uit te voeren. Om dit alles goed te leren is het belangrijk dat je feedback- en reflectievaardigheden kunt toepassen. 
Je brengt een groot deel van de opleiding in de praktijk door. 

Jouw carrière 

Jij gaat mensen ondersteunen van alle leeftijden met bijvoorbeeld psychische problemen, gedragsproblemen of problemen op sociaal gebied. Je begeleidt hen bij dagelijkse dingen en helpt hen op weg naar een zelfstandig leven in de maatschappij. Je kunt gaan werken in instellingen voor wonen, dagbesteding of vrije tijd. Denk aan een opvangcentrum voor daklozen of een asielzoekerscentrum.

Gezamenlijk basisjaar

Voor de opleidingen Begeleider Gehandicaptenzorg, Begeleider Specifieke Doelgroepen, Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg en Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen wordt het Basisdeel gezamenlijk aangeboden.

Studie in Cijfers Maatschappelijke Zorg BOL-3

Studie in Cijfers

In Studie in Cijfers staat informatie over jouw opleiding en de kans op een baan en stage in jouw regio, naast het landelijk gemiddelde. Samengesteld door SBB. SBB gebruikt hiervoor eigen informatie en gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de landelijke jongerenorganisatie JOB.

Studie in Cijfers Maatschappelijke Zorg BOL